Koffie Scrub + DIY

Je hoeft niet eens een koffiedrinker te zijn om de geur van koffie lekker te vinden. Ik heb een lichtelijke koffieverslaving (ja, ik krijg letterlijk hoofdpijn wanneer mijn 1e kopje koffie van de dag te lang op zich laat wachten), ons Nespresso apparaat thuis draait overuren. Niets ten nadelen van de theedrinkers onder ons, want ook dit drink ik erg graag, maar koffie kan ik altijd en overal drinken en houdt mij energiek gedurende de dag. 

Koffie Scrub + DIY.

Koffie is niet alleen maar fijn voor de innerlijke mens, je kunt er ook een budget vriendelijke body scrub mee maken. Cafeïne in koffie heeft namelijk een gunstig effect op cellulitis omdat het de vetafbraak in vetcellen stimuleert. 

Scrubben is goed voor de doorbloeding en het verwijderd dode huidcellen. Naast koffie heeft onderstaande DIY scrub nog meer voordelen. Olijfolie is rijk aan antioxidanten waaronder vitamine E en voedt de huid. Rietsuiker bevat een natuurlijke bron van glycolzuur dat de huid exfolieërt en verstevigt. Wanneer je de citroensap toe hebt gevoegd zal dit een reinigende werking hebben op de huid, ook werkt het perfect bij verkleuringen op de huid omdat het een blekend effect heeft. 

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 eetlepel fijngemalen koffie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • optioneel 1 eetlepel citroensap 

Roer alle ingrediënten door elkaar in een kom, voeg eventueel wat meer olijfolie of koffie toe totdat je de gewenste dikte hebt voor je scrub. Neem de kom mee onder de douche en breng de scrub aan op een vochtige huid. Scrub je huid met ronddraaiende bewegingen en spoel af. 

Bean Body Coffee Scrub.

Vind je zo’n DIY koffie scrub toch teveel gedoe of gesmeer, dan zijn er gelukkig ook nog kant en klare koffie scrubs te krijgen zoals deze van Bean Body. De Bean Body scrubs zijn 100% natuurlijk. 

Bean Body Coffee ScrubBean Body Coffee Scrub

Verkrijgbaar in 4 varianten bij Douglas.nl voor € 15,95 (220 gram).

Ga jij het liefst voor een DIY scrub of toch liever voor een handige kant en klare scrub? Let me know, XO Frieda.

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *