3 Nieuwe Alpha-H Producten

Over het merk Alpha-H heb ik al meerdere keren geschreven, het is één van mijn favoriete merken qua huidverzorging. Alpha-H is met name gespecialiseerd in het exfoliëren van de huid, een heel belangrijk onderdeel van je huidverzorging en onmisbaar voor een stralende en gladde huid. 

De 3 nieuwste Alpha-H producten komen uit de Liquid Gold en de Vitamin Profiling range, de Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream, de Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask en de Multi Vitamin Super Cream.  

Over Alpha-H:

Alpha-H is een meervoudig award winning cosmeceutical (salon)merk uit Australië; voor vrouwen en mannen die de kwaliteit van hun huid willen verbeteren en daadwerkelijk resultaat willen zien, ongeacht leeftijd, budget of levensstijl. 

Wat Alpha-H uniek maakt zijn de hoge percentages glycolzuur in combinatie met hoge dosering enzymen, peptiden, vitaminen en antioxidanten, en de (waar nodig) laag gehouden pH waarde van de producten. 

Hierdoor wordt de huid uit haar comfort zone getrokken waardoor zij “wakker schrikt” en tot in de diepere huidlagen geactiveerd wordt; daar waar nieuwe huidcellen, collageen en elastinevezels worden gemaakt. Gewone huidverzorging bevat deze ingrediënten vaak niet, in (te) lage dosis of heeft een pH waarde die niet bijdraagt tot effectieve resultaten.

 

3 Nieuwe Alpha-H Producten.

LIQUID GOLD RESURFACING CLEANSING CREAM.

LIQUID GOLD RESURFACING CLEANSING CREAM

Ik begin met de Cleansing Cream, deze gezichtsreiniger tilt het begrip “reinigen” naar een hoger niveau. Het is een luxe en multifunctionele crème cleanser die een flinke stap verder gaat dan alleen het oppervlakkig reinigen van je huid. Het is een reiniger, at home peeling en gezichtsmasker in één. Een ware multitasker die je huid op een milde wijze ontdoet van vuil en talg en daarnaast de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering als gevolg van luchtvervuiling.

Het bevat een uitgekiende combinatie van fruitzuren in hoge doseringen.

FRUITZUREN Glycolzuur (7.5%), melkzuur (2%) en lime pearl extract een recent ontdekt fruitzuur; gewonnen uit caviar limes die groeien aan de Australische oostkust, geven de huid namelijk meteen een lichte peeling. Dode huidcellen worden afgevoerd, de huidvernieuwing krijgt een boost en de exfoliërende werking helpt oppervlakkige lijntjes, pigmentvlekjes en littekentjes vervagen en grove poriën minder zichtbaar te maken. Zo werk je elke dag aan een gladder en egaler velletje en frissere teint. Bij dagelijks gebruik is de aanschaf van een aparte scrub bovendien overbodig. Handig!

HYALURONZUUR Daarnaast is er een flinke dosis hyaluronzuur aan deze reiniger toegevoegd. Hyaluronzuur trekt tot duizend maal haar eigen gewicht aan water aan en zorgt dat dit vastgehouden wordt in het epidermis, wat de huid meer volume geeft en sterk hydrateert. Een droge of trekkerige huid na het reinigen is hiermee dus verleden tijd.

De verbeterde hydratatie brengt bovendien de huideigen vet/vochtbalans in evenwicht, waardoor de huid barrière versterkt en de huid beter bestand raakt tegen invloeden van buitenaf. Dit helpt op lange termijn een gevoelige huid voorkomen. Sheabutter en groene thee helpen de huid vocht vast te houden, te voeden, te verzorgen en de huid barrière te ondersteunen.

LUCHTVERVUILING

Deze slimme reiniger helpt daarnaast beschermen tegen door luchtvervuiling veroorzaakte vroegtijdige veroudering. Wist je dat fijnstof moleculen twintig keer kleiner zijn dan een porie opening? Roet, koolwaterstof en uitlaatgassen slaan neer op de huid, dringen de poriën binnen, tasten het metabolisme en de barrièrefunctie van de huid aan en veroorzaken oxidatieve schade. Gevolg: een vale teint, vroegtijdige rimpels, verlies van vocht en stevigheid en pigmentvlekken.

Je huid hiervan ontdoen is dus geen overbodige luxe. Fruitzuren, met name glycolzuur, hebben een zeer kleine moleculaire structuur en kunnen tot in de poriën doordringen waar het opgehoopt vuil en daaraan gekleefde fijnstof moleculen los weekt en zo zorgt voor intensieve en grondige reiniging en preventie van bovengenoemde schadelijke effecten. Op een zo grondig en diep gereinigde huid, die ook meteen is ontdaan van dode huidcellen en fijnstof, kunnen serums en crèmes veel beter inwerken, is foundation makkelijker en mooier aan te brengen en hecht je concealer zich niet aan opgehoopte droge, dode huidcellen. De fruitzuren zorgen daarnaast voor het afremmen van de talgaanmaak. Dit maakt de Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream ook zeer geschikt voor de wat vette of onzuivere huid. Melkzuur helpt de huid bovendien beschermen tegen schadelijke bacteriën en zorgt voor significante toename van de huideigen hyaluronzuur aanmaak in de diepere huidlagen.

PEELING ÉN MASKER

De Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream is vrij van zeep en andere detergenten en bevat geen uitdrogende sulfaten of schuimvormende stoffen. Deze crème reiniger schuimt dus niet en is daardoor ook te gebruiken als at home peeling of exfoliërend, hydraterend gezichtsmasker. Het resultaat: een schone, gehydrateerde, babyzachte huid en frisse, egale, Instagram ready teint!

Let op! De fruitzuren maken je huid wel gevoeliger voor de zon; gebruik deze reiniger dus altijd in combinatie met een zonbeschermingsproduct van minstens factor 50.

LIQUID GOLD RESURFACING CLEANSING CREAM € 39,95 | 100ml.

 

LIQUID GOLD ULTIMATE PERFECTING MASK.LIQUID GOLD ULTIMATE PERFECTING MASK

ALPHA-H gaat voor een nieuwe aanpak. We werken uitsluitend met hoge percentages van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten, zoals glycol en melkzuur. Vervolgens zorgen onze productformules met lage pH dat zij daadwerkelijk door de huid heen dringen en de dieper gelegen huidlagen bereiken. Dit stelt onze producten in staat om op cellulair niveau te werken. En dat is precies wat het nieuwe LIQUID GOLD ULTIMATE PERFECTING MASK doet. Het bevat 15% glycolzuur en 5% melkzuur; de enige 2 ingrediënten die tot in de basaal cellaag (groeilaag) doordringen en zo van binnenuit zorgen voor huidverbetering.

Beide zuren samen vormen een zogeheten CHA Peel (combination hydroxy acids) van 20%, een uitzonderlijk hoge dosering voor thuisgebruik. Hiermee zet ALPHA-H een nieuwe standaard in at home peelings. In combinatie met de lage pH en het feit dat beide fruitzuren tot in de basaal cellaag doordringen ontstaat een product met dezelfde (diepte)werking als microneedling of chemische peelings, maar dan zonder de daarmee gepaard gaande bijwerkingen zoals roodheid, zwelling, jeuk, korstjes, vervelling en een droge, (over)gevoelige huid. Geen downtime dus! Integendeel: de uitgekiende mix aanvullende werkstoffen zorgt er juist voor dat dergelijke bijwerkingen direct worden afgezwakt, de huid niet onnodig te lijden heeft en de huidbarrière meteen van binnenuit wordt ondersteund en hersteld.

Vanaf je 25e neemt het vermogen van je huid om zichzelf te vernieuwen en herstellen langzaam af. Vanaf je 30e daalt de collageen aanmaak elk jaar met 1% en in de jaren daarna worden expressierimpels dieper en de huid dunner. Als gevolg daarvan wordt je huid droger en gevoeliger. Ook valt richting de menopauze de melanine regulerende werking van oestrogeen weg, waardoor pigmentvlekjes ontstaan. Het antwoord van de cosmetische industrie vertaalt zich over het algemeen in zwaardere foundations om pigmentvlekjes te egaliseren en vettere, vollere crèmes om de drogere huid te bestrijden en vochtverlies te compenseren. Allemaal oppervlakkige oplossingen die de diepere huidlagen ongemoeid laten.

15% GLYCOLZUUR

Voert vale, dode en over gepigmenteerde huidcellen versneld af, het stimuleert de celvernieuwing en collageen aanmaak, helpt de huid beter vocht vasthouden en heeft een sterk vervagende werking op pigment; de exfoliërende werking van glycolzuur zorgt voor het uiteenvallen van opgehoopt pigment, terwijl het tegelijkertijd helpt het pigment te ontkleuren. Daar komt bij dat glycolzuur door de kleine moleculaire structuur een ideale transportstof is; het trekt de overige werkstoffen in het masker diep de huid mee in; precies daar waar ze nodig zijn.

5% MELKZUUR

Ook melkzuur werkt exfoliërend en stimuleert de celvernieuwing, maar belangrijker: het zorgt voor een enorme boost van de hyaluronzuur aanmaak in de diepere huidlagen. Daarnaast doodt het micro-organismen die huidklachten kunnen veroorzaken, zoals schimmels en gisten en de Demodex mijt die rosacea kan triggeren. Kortom, melkzuur maakt de huid zachter, weerbaarder en toleranter en is daarmee ideaal voor de droge, gevoelige, verouderde en kwetsbare huid met een verstoorde barrièrefunctie. Samen met ferulic acid en waltheria indica zorgt het bovendien voor verdere pigment reductie: ze remmen de vorming van tyrosinase, een enzym dat betrokken is bij de pigmentaanmaak

TAZMAN PEPPER™

Hoewel de naam anders doet vermoeden heeft het extract van deze peper juist een sterk kalmerend effect op de huid: het vermindert jeuk en branderigheid en gaat roodheid tegen. Deze werking heeft het al in doseringen van 1 tot 2%. Daarnaast heeft het, ook in al zeer lage dosis, een sterk ontstekingsremmende werking. Hierdoor is het ideaal voor de huid die door sterke producten of behandelingen zoals (chemische) peelings flink is gestimuleerd; het zwakt de daarmee gepaard gaande ontstekingsreacties zoals roodheid, zwelling en tinteling af. Daarnaast bevat Tazman Pepper extract drie keer meer antioxidanten dan blauwe bessen.

RELIPIDIUM™

Een gistextract en krachtig probioticum dat de huidbarrière versterkt door het in balans houden van het huideigen microbioom: de verzameling micro-organismen (o.a. gisten, bacteriën, schimmels, virussen) die op de huid leven. Samen met het immuunsysteem vormt het microbioom een uitgebalanceerd ecosysteem dat ervoor zorgt dat de huid een goede barrière functie heeft en dus goed is bestand tegen externe omgevingsfactoren. Daarnaast stimuleert Relipidium™ de aanmaak van huideigen vetten, met name ceramiden (+93%), wat ook weer bijdraagt aan een gezondere huidbarrière en een betere hydratatie.

PROVITAMINE B5

Deze vitamine, ook wel panthenol genoemd, heeft een zeer sterk kalmerende en huidherstellende werking. Zo geeft het een significante verbetering bij diverse vormen van huidirritatie zoals droogheid, ruwheid, schilfering, jeuk, roodheid, ontstekingen en schaafwondachtige plekken. Daarnaast is het een enorm goede vochtinbrenger.

VETTEN EN VOCHT

Squalaan, aloë vera en Fision Hydrate™, een geavanceerde moisturizerop basis van hyaluronzuur, glycerine en aminozuren uit tarwe, zorgen voor verbetering van de hydratatie op korte én lange termijn. Mangozaadboter, sheabutter, druivenpit en jojoba olie voorzien de huid van essentiële vetzuren, die tegelijkertijd helpen onnodig vochtverlies uit de huid te voorkomen; wat de huidbarrière verder versterkt.

GEBRUIK

Eens per week aanbrengen op een gereinigde, droge huid. Vermijd de ogen en lippen. Tinteling is gebruikelijk, dit betekent dat de peeling actief is. Maximaal 10 minuten laten intrekken, alvorens te verwijderen met voldoende warm water. Dit product moet gebruikt worden in combinatie met een dagelijkse zonbescherming van minstens factor 50. We raden het gebruik van schuimvormende reinigingsproducten voorafgaand aan producten met een hoog percentage fruitzuren af. Ons advies: save the bubbles for your champagne!

LIQUID GOLD ULTIMATE PERFECTING MASK € 49,95 | 50ml.

 

MULTI VITAMIN SUPER CREAM.MULTI VITAMIN SUPER CREAM

Vitamines zijn essentieel voor een gezonde huid. We eten echter niet altijd de dagelijks benodigde hoeveelheid groenten en fruit. En al zou je dat wel doen, je huid profiteert er nauwelijks van, want slechts 1% van de vitamines uit voeding of supplementen bereikt de huidcellen. Met als gevolg dat de huid een chronisch vitamine tekort heeft. Daar komt bij dat externe factoren zoals stress, alcohol en slecht slapen onze vitamineniveaus verder uitputten.

LUCHTVERVUILING

Maar er is nóg een externe factor, die een steeds prominentere aanslag doet op de huid: luchtvervuiling. Een klinische studie uit 2010, uitgevoerd onder 400 vrouwen, toonde een direct verband aan tussen luchtvervuiling en huidveroudering. Een recente studie uit 2014 bevestigde dit. Onlangs stapte de Nederlandse Milieuraad nog naar de rechtbank om maat regelen af te dwingen omdat de EU normen ten aanzien luchtvervuiling in ons land te vaak worden overschreden. Iets om rekening mee te houden dus, als je een beetje zuinig op je huid bent. Want onzichtbare (fijn)stofdeeltjes zoals roet en uitlaatgassen slaan neer op je huid, dringen zelfs tot in je poriën, tasten het metabolisme en de barrièrefunctie van de huid aan en veroorzaken oxidatieve schade. Gevolg: een vale teint, pigmentvlekjes en verlies van vocht en stevigheid en vroegtijdige rimpels.

EEN TOENAME VAN ROET EN UITLAATGASSEN LEIDT TOT 20% MEER PIGMENTATIE OP VOORHOOFD EN WANGEN

Om de oxidatieve schade door luchtvervuiling te neutraliseren heeft je huid antioxidanten (lees: vitamines) nodig. En juist daar schort het ‘m aan, zoals hierboven geschetst. Gelukkig beschikt de huid over een ingenieus systeem waardoor zij allerlei stoffen direct kan absorberen en rechtstreeks naar de huidcellen kan transporteren. Hier ligt ook de oplossing voor het chronische vitaminetekort van de huid: door de vitaminen direct op de huid aan te brengen kun je dat wat je huidcellen dagelijks tekort komen compenseren en aanvullen. En dat is precies wat de nieuwe Multi Vitamin Super Cream doet!

TIME-RELEASED VITAMINE ABCE COMPLEX

Rijk aan antioxidanten, met elk een aanvullend positief effect op de huid: vitamine A remt het verouderingsproces en de talgproductie; vitamine B hydrateert en versterkt de huideigen afweer; vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen en helpt pigmentatie en littekens verminderen en vitamine E ondersteunt hydratatie en huidherstel. Het liposomen complex zorgt dat zij door de huid kunnen worden opgenomen en tot in de diepere huidlagen worden getransporteerd.

VITAMIN A

Anti-aging en acne. Bij rimpels, verlies van elasticiteit, een ruwe huid, acne, (acne)littekens, een vale teint en pigmentvlekjes.

VITAMIN B

Bouwt de huid barrière en een vochtreservoir in de huid op. Bij een vochtarme, droge, gestreste, geïrriteerde en/of verslapte huid, de huid die plotseling gevoelig(er) lijkt te reageren op allerlei externe factoren en/of pigmentvlekjes.

VITAMIN C

Collageen aanmaak en ‘clarity’. Bij verlies van collageen, zonschade, een vermoeide huid, doffe, vale en/of ongelijkmatige teint

VITAMIN E

Eerste hulp bij huidproblemen. Bij een droge, ruwe en/of schilferige huid, littekens, een rijpere huid, roodheid en irritatie.

POLLUSHIELD™

Een polymeer dat in staat is om zware metalen aan zich te binden en te verwijderen. Daarnaast neutraliseert het vrije radicalen en legt het een microscopisch dun schildje op de huid, waardoor roet, uitlaatgassen en koolwaterstof niet meer in aanraking kunnen komen met de huidcellen.

Pollushield™

Helpt de opbouw van toxische stoffen in de huid te voorkomen, de al in de huid aanwezige vervuilende stoffen af te voeren en de reeds veroorzaakte oxidatieve schade te neutraliseren. Daarnaast is klinisch aangetoond dat het de huid gedurende 6 uur beschermt tegen 74% tot 97% van de in de lucht aanwezige vervuilende stoffen.

PATCH2O™

Een biopolymeren complex op basis van glycerine, ureum, hyaluronzuur, alginaat en Pullulan; een natuurlijk, in water oplosbaar glucaan uit zetmeel, dat net als alginaat sterk vliesvormende eigenschappen heeft. Patch2O™ creëert enerzijds een beschermlaagje op de huid, dat voorkomt dat er onnodig vocht uit de huid verdampt. Terwijl het anderzijds doordrenkt is met waterbindend hyaluronzuur, glycerine en ureum, die tot in het hart van het hoornlaag doordringen en dus in de huid zorgen voor optimale hydratatie. Een ex-vivo test, uitgevoerd na slechts één keer aanbrengen, toonde aan dat Patch2O™ in staat is om de huid in 30 minuten te voorzien van intense en langdurige hydratatie, die kan aanhouden tot 48 uur

De siliconen vrije formule wordt snel door de huid opgenomen en kan dag en nacht worden gebruikt. De luchtdichte pomp dispenser zorgt voor een handig afgepaste dosering van de crème en voorkomt tegelijkertijd oxidatie van de vitamines in de verpakking, en dus verminderde werkzaamheid bij gebruik. De vitamines zijn bovendien ingekapseld in ultra fijne jojoba was bolletjes. Zij zorgen voor extra conservering en ‘breken’ bij wrijving, waarna de vitamines vrijkomen. Dus precies op het moment dat ze nodig zijn; bij gebruik!

GEBRUIK

Breng 2-3 pompjes aan op gezicht, hals en decollete. Multi Vitamin Super Cream kan worden aangebracht over je favoriete Alpha H vitamine serum voor optimale resultaten.

MULTI VITAMIN SUPER CREAM € 49,95 | 50ml.

 

Conclusie.

De Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream is echt een topper. Een cleanser die aanvoelt als een zacht crème die de huid intensief exfolieërt. De cleanser gaat niet schuimen maar blijft als een hele zachte dikke crème aanvoelen op de huid. Na het afspoelen voelt je huid heerlijk schoon en glad. Ik exfolieër mijn huid iedere dag, maar kan mij voorstellen dat wanneer je dat niet doet je deze cleanser een klein beetje voelt prikken. Door het afremmen van talgaanmaak heeft mijn gecombineerde huid heel veel baat bij deze cleanser. Vanwege de vele positieve eigenschappen is de cleanser geschikt voor ieder huidtype. Ik gebruik het ook graag als masker onder de douche.

De Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask voel je overigens wel prikken of je nu vaak je huid exfolieërt of niet, de peeling is duidelijk actief. Het masker heeft een hele intensieve werking, maar dan zonder dat je huid rood of overgevoelig wordt. Ideaal bij kleine oneffenheden of pukkeltjes, die worden een stuk minder zichtbaar. Je huid is glad, rustig en gehydrateerd.

De Multi Vitamin Super Cream komt uit de Vitamin Profiling range, meer over deze lijn kan je hier lezen. Deze crème trekt snel in de huid en laat geen vettig laagje achter. Je huid is super gehydrateerd, heerlijk voor onder je make-up.

Het masker en de crème zijn verpakt in een hygiënische luchtdichte dispenser. Dit zorgt voor een handig afgepaste dosering en voorkomt tegelijkertijd oxidatie in de verpakking, en dus verminderde werkzaamheid bij gebruik. 

 

VERKRIJGBAAR

Naast thuisland Australië, waar de producten worden geproduceerd en de business wordt gerund, is Alpha-H verkrijgbaar in o.a. Engeland, Duitsland, Italië, Slowakije, Zuid-Afrika, USA, Azië, Dubai en Nieuw Zeeland.

Alpha-H is verkrijgbaar in Nederland en België via o.a. Alpha-Hwww.themakeupspot.nl, diverse salons en klinieken. Voor verkooppunten zie Alpha-H.

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *