Het aanvragen van een ESTA voor Amerika

Onze jaarlijkse vakantie naar Florida is al weer geboekt. Om Amerika binnen te komen ben je verplicht om je eerst te registeren bij de Amerikaanse overheid onder het ESTA programma (Electronic System for Travel Authorization). Dit is de aanvraag voor toestemming om te mogen reizen naar Amerika die je vooraf via internet invult. Het aanvragen van een Visum/Eta of ESTA

Het aanvragen van een Visum/Eta of ESTA

Het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP) staat burgers uit 38 landen, waaronder Nederland en België, toe om zonder visum naar de VS te reizen voor zaken of toerisme. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorisation’. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te bepalen of het voor reizigers die onder het VWP vallen is toegestaan naar Amerika te reizen. Ook wanneer je alleen maar een overstap hebt in Amerika en je eindbestemming een ander land is heb je een geldig ESTA nodig. Wanneer je in het bezit bent van een geldig visum voor de VS heb je geen ESTA nodig.

Het aanvragen van een ESTA voor Amerika.Het aanvragen van een Visum/Eta of ESTA

Het aanvragen gaat heel gemakkelijk. Wanneer je als toerist of zakenreiziger naar de VS reist voor 90 dagen of minder is registratie via ESTA verplicht. Hoewel er geen regels zijn omtrent de aanvraagperiode, is het verstandig dit minstens 72 uur voor vertrek te doen. Normaal gesproken krijg je de goedkeuring per mail na 1 of 2 dagen binnen.

BELANGRIJK: Je aanvraag moet goedgekeurd zijn voordat je in het vliegtuig stapt. Een luchtvaartmaatschappij mag je zonder geldig ESTA niet meenemen.

Nadat je toestemming hebt gekregen om naar de VS te mogen reizen is je aanvraag 2 jaar geldig, daarna zal je hem weer opnieuw moeten aanvragen. Andere redenen wanneer je een nieuwe ESTA-aanvraag moet doen:

  • Nieuw paspoort (dus nieuw document nummer)
  • Verandering van naam
  • Verandering van nationaliteit
  • Verandering van geslacht
  • Je hebt redenen om bepaalde vragen op het aanvraagformulier anders te beantwoorden.

Het aanvragen van een Visum/Eta of ESTA

De controles op de luchthavens in de VS zijn streng. Zorg er voor dat je alles goed hebt ingevuld en dat je documentnummer overéén komt met je paspoort. Goed om te weten en iets dat vaak fout gaat, wanneer je twijfelt of er een cijfer 0 of een letter O op je document staat. Er staat nooit een letter O op je paspoort, het is altijd de cijfer 0.

In je paspoort ziet een cijfer o en een letter O er namelijk exact hetzelfde uit, het is mij al eens overkomen dat ik dit verkeerd op mijn ESTA had ingevuld, geeft een hoop gedoe, dus handig om te weten dat dit altijd een cijfer o is. Nog een tip; wanneer je met kinderen reist naar de VS hebben zij een eigen paspoort nodig, ze mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van één van de ouders, ook voor hen vraag je een ESTA aan.

Ga je binnenkort naar mijn favoriete vakantieland en heb je nog geen ESTA aanvraag gedaan? Vraag dan hier je ESTA aan. Kosten € 29,95. Je kunt gemakkelijk betalen met iDeal, overschrijving of met je PayPal account.

XO Frieda.

Dit is een gesponsorde blogpost, maar alle meningen zijn van mijzelf.

4
1 Comment
  • sabrina
    december 8, 2018

    Ik hoop dat jij het gewoon zelf hebt gedaan voor de helft! Echt super makkelijk, iedereen kan het binnen een paar minuten. Nergens voor nodig die site. Alleen idd goed opletten met de 0 en o!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *