De Voordelen Van Tea Tree Oil

Tea Tree Oil is eigenlijk onmisbaar in je medicijnenkastje of badkamer want het kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden, er zijn hele verzorgingslijnen waar Tea Tree Oil in is verwerkt, denk bijvoorbeeld aan de Tea Tree Oil lijn van de Body Shop. Ik ga het in deze blogpost niet hebben over een verzorgingslijn met Tea Tree Oil maar over de 100% pure Tea Tree Oil en de vele voordelen van deze natuurlijke olie. 

Wat is Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil is een geel groene olie die afkomstig is uit de naalden van de Australische Melaleuca alternifolia boom, de olie is al jaren populair in Australië en is ooit ontdekt door de eerste inwoners van het land, de Aboriginals. Tea Tree Oil bevat antibacteriële en schimmeldodende ingrediënten en is niet bedoeld om in te nemen, kijk daarom uit met (kleine) kinderen en honden en katten in huis, berg het op waar ze niet bij kunnen. Voor onderstaande voordelen is het wel de bedoeling dat je 100% Tea Tree Oil gebruikt en niet een product waar Tea Tree Oil in is verwerkt. 

De voordelen van Tea Tree Oil.

 De voordelen van Tea Tree Oil

  • Het heeft een antibacteriële werking wat het uitermate geschikt maakt voor het behandelen van puistjes. Het droogt je puistjes uit maar door de verzachtende eigenschappen beschadigd het je huid niet. Een kleine hoeveelheid is genoeg om het puistje (of puist!) te desinfecteren en de vetklieren te ontstoppen. Doe een paar druppels Tea Tree Oil op een wattenstaafje en breng het aan op je puistje (wel op een schone huid uiteraard) en laat het de hele nacht zitten. Je zult zien dat het puistje flink is geslonken en dat ook de zwelling is afgenomen. 
  • Vanwege de zuiverende, reinigende en genezende werking is Tea Tree Oil ook heel geschikt om wondjes, schrammen en insectenbeten te behandelen. Ondanks de sterke geur prikt de olie namelijk niet maar ontsmet het de wond en ondersteunt het huidherstel. Doe wat druppels op een wattenstaafje of doekje en breng het aan op de gewenste plek.
  • Verkouden? Neem een warm bad met wat druppels Tea Tree Oil, dit helpt bij een verstopte neus en opent de luchtwegen. Een fijne bijkomstigheid; dit bad helpt tegelijk wanneer je last hebt van pukkeltjes op je rug of bovenarmen of wanneer je last hebt van een andere vorm van huiduitslag.
  • Om verder te gaan met een warm bad, doe ongeveer 10 druppels Tea Tree Oil in het warme water wanneer je last hebt van een blaasontsteking, jeuk van onderen of aambeien. Het helpt de genezing te bevorderen.   
  • Voor de mama’s onder ons; heerst er hoofdluis op de school van je kind? Doe een paar druppels Tea Tree Oil door de shampoo van je kind, de geur van Tea Tree Oil is een geur waar hoofdluis een hekel aan heeft en tegelijkertijd versterkt het de haren en hoofdhuid. De geur van de olie is heel sterk maar je hoeft niet bang te zijn dat je kind de hele dag naar de olie ruikt, deze vervaagt voor een groot gedeelte en wat overblijft zijn fris geurende haren.
  • Gebruik de Tea Tree Oil als een frisse aroma voor in je huis. Doe wat olie in een geurbrander of wanneer je een luchtbevochtiger aan je radiator hebt kan je daar wat olie in doen. Het geeft een frisse geur in huis wat tegelijkertijd insecten buiten de deur houdt.  
  • Heb je last van kalknagels of misschien wel voetschimmel, maak een voetbad en doe daar zeker 8 druppels Tea Tree Oil in, werkt ook heel goed tegen zweetvoeten en nare luchtjes.
  • Heb je ontstoken tandvlees of zelfs aften in je mond? Doe dan wat druppels in een glas water en spoel je mond of gorgel, let hierbij wel op dat je het absoluut niet doorslikt. Het desinfecteert je mond en geneest de aften sneller.

Wanneer je alle voordelen op een rij ziet mag de Tea Tree Oil wel een klein wondermiddel worden genoemd. Tea Tree Oil is van verschillende merken te koop, wanneer je 100% pure olie wilt kopen moet je er op letten dat het flesje van donkerbruin glas is en dat het flesje goed is af te sluiten want Tea Tree Oil is gevoelig voor licht en zuurstof wat de werking kan beïnvloeden.

Ik heb de Trea Tree Olie van het merk Thursday Plantation, deze is te koop bij DeOnlineDrogist.nl voor € 15,19 (25ml).

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *