Alpha-H Vitamine B Serum

Laatst heb ik een review geschreven over de nieuwe krachtige set van 4 verschillende vitamine serums van Alpha-H. In deze set zitten de vitamines A, B, C en E, waarvan de vitamine B een nieuw serum is.   

Alpha-H Vitamine B Serum.

Alpha-H Vitamine B Serum

Het vitamine B serum van Alpha-H bevat de twee belangrijkste B vitaminen voor de huid, namelijk B3 (niacinamide) en B5 (panthenol). Daarnaast bevat het nog meer actieve ingrediënten die ik met je doorneem.

5% vitamine B3 (niacinamide): Een onmisbaar vitamine voor de gevoelige huid. Het stimuleert de aanmaak van collageen en vrije vetzuren waardoor de huid steviger wordt en minder vocht verliest. Hierdoor is je huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook werkt deze vitamine ontstekingsremmend en dat maakt hem nuttig bij een huid dat last heeft van acné of couperose. Bovendien werkt Niacinamide kalmerend en remt het de talgproductie. Dit laatste is de reden waarom dermatologen vitamine B3 inzetten bij bepaalde huidaandoeningen.

Het maximale percentage wat in de winkel verkocht mag worden is 5%. Doseringen vanaf  5% verminderen zonschade zoals oppervlakkige pigmentatie. 

1% vitamine B5 (panthenol): Dit is een vitamine B dat diep in de huid dringt waar het wordt omgezet in pantotheenzuur, wat weer de celdeling bevordert. Op deze manier draagt het bij aan huidverjonging maar ook wondjes zullen sneller genezen. Daarnaast heeft het wateraantrekkende eigenschappen zodat de hydratatie en elasticiteit wordt verbetert. Net als de vitamine B3 werkt ook B5 kalmerend bij ontstekingen. 

Ferulic Acid: Dit is één van de krachtigste antioxidanten uit de natuur, het versterkt de antioxidantkracht van andere ingrediënten. Het beschermt de huid tegen huidveroudering en zonschade en vermindert hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint. 

Koper Peptiden: Koper remt de groei van bacteriën in de huid. Het neutraliseert vrije radicalen en geeft je teint een enorme opfrisser. Deze peptiden geven de huidcellen, collageen en elastine aanmaak een flinke boost. 

Chia Zaad Extract: Een superfood dat als een magneet werkt op vocht. Het trekt vocht aan, zuigt het op als een spons en houdt het vast. Onmisbaar bij een droge en gevoelige huid. Het is rijk aan mineralen, antioxidanten en vetzuren waardoor het rimpels en poriën helpt verminderen. 

Fision™ Hydrate: Zorgt direct voor verbetering van hydratatie (+8%) maar ook voor een verbeterde hydratatie op lange termijn (+23%). De huidcellen vullen zich met vocht waardoor de huid voller oogt. 

Hoe te gebruiken. 

Dit serum kan je in de ochtend en avond gebruiken. Eventueel kan je het opvolgen met je favoriete moisturizer.

Conclusie.

De geur van koper is zeker aanwezig en eigenlijk is het vitamine B serum het enige serum uit de vitamine profiling collectie van Alpha-H waar een geur aan zit. Naar dit serum was ik het meest nieuwsgierig, ten eerste omdat vitamine B vrij nieuw is als huidverzorging en ten tweede omdat ik er tijdens de persbijeenkomst hele goede dingen over hoorde.  

Dit serum kalmeert mijn huid heel goed en ik gebruik het daarom graag wanneer mijn huid wat onrustiger wordt (lees 1x per maand tijdens een bepaalde periode). Omdat het je huid voller laat ogen en je teint een oppepper geeft is het een ideale “primer”. Het serum moet je wel even goed in je huid laten trekken voordat je makeup aanbrengt anders blijft het een beetje plakkerig aanvoelen en word je makeup vlekkerig.

De Vitamin Profiling Kit is te koop bij Alpha-H.nl voor € 69,95 (4x 25ml). En de Vitamine B is los te koop voor € 66,95 (50ml). 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

9

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *