Word jij een sleeping beauty?

In de film worden vrouwen ‘s morgens wakker met een mooi laagje make-up en hun haar perfect gekruld. Zo zou jij misschien ook willen opstaan, maar helaas is dat in realiteit niet mogelijk. Als je er echter voor zorgt dat je voldoende slaapt en dat die nachtrust kwalitatief is, word je vanzelf een sleeping beauty.

Slaap is ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid en na een zalige nacht, zal je er ‘s ochtends meteen heel wat frisser en dus ook mooier uitzien. In dit artikel geven we je enkele tips waardoor jij ook een sleeping beauty.

Voldoende slaap

Om er ‘s morgens mooi uitgerust uit te zien is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Voel je dat je in je huispak op de sofa al in slaap dommelt voor de tv? Duik dan liever meteen je bed in om goed te slapen.

Een volwassene heeft gemiddeld nood aan acht uur slaap per dag. Zorg er ook voor dat de slaapkamer donker genoeg is voor een kwalitatieve slaap en vermijd blauwe schermen, van je iPad of smartphone, vlak voor je gaat slapen want die verstoren je nachtrust.

Kruip schoon je bed in

Neem je graag een relaxerende douche voor je gaat slapen of vind je het net fijn om ‘s morgens te douchen en rustig wakker te worden? Douchen voor het slapengaan zou je rustiger maken waardoor je dus beter slaapt. Of je nu ‘s avonds of ‘s ochtends wil douchen, dat kies je lekker zelf.

Het is wel belangrijk om je huid goed te reinigen en de make-up en het vuil van de dag er goed af te wrijven. Ook een hydraterende nachtcrème breng je elke avond aan voor je je nachtjapon aantrekt en je bed in kruipt.

Goede nachtrust

Ten slotte willen we je nog enkele tips geven om zeker te zijn van een extra goede nachtrust.

Wist je dat een satijnen kussensloop heel goed is om op te slapen? Dit stofje is niet alleen heel fijn en zacht om op te slapen, het is ook goed voor je huid en haar. Satijn polijst als het ware je haar, waardoor het minder snel beschadigt of breekt en je ook minder last hebt van gespleten haarpunten.

Als je graag met je haar in een staart of knot slaapt, gebruik dan een (satijnen) scrunchie en knoop het vooral niet te vast om spanning in je haar te vermijden. Sta je ‘s morgens graag op met krullen in je haar, leg dan voor het slapengaan (losse) vlechten in je haar.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *