Get ready with me ochtendroutine

Get ready with me: ontdek de meest rustgevende ochtendroutine.

Niets heerlijker dan de dag starten op een rustig tempo, met een heerlijke koffie en nieuwe skincare en make-up. Vandaag geef ik jullie 4 tips voor een rustgevende, opwekkende en motiverende ochtendroutine die je elke dag kan uitproberen. Are you getting ready with me?

Motivation first!

Zet een rustig of opwekkend muziekje op, dek je bed op en trek je sportkleding aan. Zo start je de dag opgewekt en kan je al je eerste taakje afvinken.

Als je echt geen ochtendmens bent, is het niet makkelijk om gemotiveerd aan de dag te beginnen. Daarom kunnen kleine ingrepen zoals muziek, een leuke outfit of een heerlijke ontbijt motiverend werken. Leg je smartphone dus al eens vroeger weg en sta meteen op wanneer je wekker gaat. Zolang je je gedachten wat kan verzetten en jezelf beloont met iets leuk, kan je zeker een ochtendmens worden!

Ontbijt & beweging

Nu je uit je bed gerold bent, is het tijd voor een heerlijk ontbijt. Zo kan je kiezen voor een lekkere espresso koffie of een opwekkende matcha thee.

Je kan ook makkelijk overnight havermout maken om wat tijd te besparen, of waarom maak je geen lekkere smoothie met diepvriesvruchten en havermout? Zorg dat je ontbijt erg “laagdrempelig” is zodat je het niet overslaat. Hoe? Net zoals je koffie online kan bestellen, kan je ook klaargemaakte havermout en smoothies thuis laten leveren. Kies een ontbijt dat je energie geeft en past bij jouw ochtendroutine.

Na je ontbijt kan je op de zetel of een matje enkele stretches doen. In het weekend kan je ook kort gaan joggen of enkele pilates oefeningen in je routine integreren. Zorg vooral dat je een sport uitoefent die je motiveert. Terwijl de ene helemaal vrolijk wordt van dansen en cardio, houdt de andere van rustige stretches of een korte gym-sessie. Dat is helemaal oké, zolang je je lichaam maar wakker laat worden.

Maak je gezicht wakker

Nu je lichaam helemaal opgeladen is, spring je in de douche om helemaal wakker te worden. Eens uit de douche, is het tijd voor je skincare en make-up routine. Dit is natuurlijk ons favoriete gedeelte! Let erop dat je ‘s ochtends niet te warm doucht, zeker niet in de winter aangezien het je huid extra uitdroogt. Ook als je gezicht wast, kiest je best voor lauw water.

Een cream cleaner of een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid is het beste in de winter. Daarna bouw je je hydratatie laagjes op door eerst een toner te gebruiken, en daarna een serum en booster. Je eindigt met een moisturizer om de hydratatie te beschermen. Als je je serum aanbrengt, kan je ook een korte gezichtsmassage doen om het bloed in je gezicht te doen stromen.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *