5 Voordelen van een Satijnen Kussensloop

Hello, sleeping beauty! Het slapen op een satijnen kussensloop heeft veel voordelen, het is geen remedie voor al je schoonheidsproblemen maar een satijnen kussensloop maakt echt een verschil voor je huid en haar. Ik slaap al jaren op een satijnen kussensloop, naast de voordelen vind ik het ook luxe aanvoelen en is het heerlijk koel in de zomer.

Van het merk Beauty Pillow heb ik laatst een satijnen kussensloop en een Luxury Silk Mask ontvangen. Het merk lanceerde in 2013 kussenslopen van hoogwaardig satijn en is inmiddels niet meer weg te denken uit de beauty wereld. Het is een Dutch Design dat wordt geproduceerd door Nederlandse ateliers.

5 Voordelen van een Satijnen Kussensloop

Beauty Pillow

1. Voorkomen van rimpels

Ken je dat van die vouwen in je gezicht wanneer je wakker wordt? Daar heb je met een satijnen kussensloop geen last van. De stof is glad en geeft weinig wrijving. De fijne structuur van het dicht geweven satijn zorgt er voor dat vocht wordt vastgehouden in de huid en niet wordt geabsorbeerd zoals bij katoen.

2. Voorkomen van klitten in je haar

Dankzij de super gladde stof glijdt je haar over het kussen zonder wrijving. Vooral voor vrouwen die snel last van hebben kroeshaar, pluis en klitten is dit een makkelijke oplossing. Ook wanneer je net een blowout hebt laten doen bij de kapper of extensions hebt laten zetten, blijft het resultaat veel langer mooi door te slapen op een satijnen kussensloop. 

3. Behouden van een gehydrateerde huid

Omdat een satijnen oppervlakte geen vocht opneemt zoals katoen, kan je nachtcrème beter zijn werk doen. De kussensloop zorgt er voor dat je huid blijft ademen, vooral fijn wanneer je een droge of vochtarme huid hebt. 

4. Een geweldige temperatuurregelaar

Koel wanneer het warm is en warm wanneer het koel is. Satijn is een natuurlijke warmteregelaar en zorgt er voor dat je lichaamstemperatuur op peil blijft. Dit is natuurlijk ook erg fijn wanneer je bijvoorbeeld last hebt van opvliegers of nachtelijk zweten. 

5. Satijn heeft een anti-allergene werking

Allergisch voor huisstofmijt? Door de fijne weving kan de huisstofmijt zich niet nestelen in het zachte satijn. De anti-allergene werking van de satijnen kussensloop van Beauty Pillow houdt maar liefst 98% van de huisstofmijten tegen. Een bijkomend voordeel van een satijnen kussensloop is dat deze worden aanbevolen door artsen en specialisten en daarom door verschillende zorgverzekeraars vergoed wordt. 

Luxury Silk Mask

Luxury Silk Mask

Luxury Silk Mask

Naast een kussensloop ontving ik ook de Luxury Silk Mask. Beauty Pillow is zich steeds verder gaan ontwikkelen in de verzorging van de huid tijdens het slapen. Met dit masker bescherm je de huid rondom je ogen en voorkom je slaapplooien. Ook wordt de werking van huidverzorgingsproducten gestimuleerd. Daarnaast blokkeert het masker het licht en zorgt het voor een complete duisternis.

Zelf gebruik ik thuis alleen de kussensloop. Een masker voor op je ogen vind ik wel ideaal in het vliegtuig wanneer je een nachtvlucht hebt. 

Kijk voor meer informatie en producten van Beauty Pillow op de hun website

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *