Droogshampoos: welke werkt het best?

Steeds meer vrouwen gebruiken een droogshampoo want ze maken je drukke leven een stukje makkelijker. Je haren zien er weer fris uit en ruiken ook nog eens lekker. Daarom komen er ook steeds meer droogshampoos bij van verschillende merken, maar welke werkt er nu het best?

Eigenlijk is dat voor iedereen verschillend, ik houd er bijvoorbeeld van dat een droogshampoo een witte waas achterlaat. Dit borstel ik dan wel een beetje uit, mijn blonde haren worden daar mooi mat en optisch lichter van. Wanneer je donker haar hebt wil je waarschijnlijk juist een droogshampoo die geen witte waas achterlaat. Wil je alleen je haren opfrissen zodat je het wassen van je haren een dag kunt overslaan of wil je ook lekker veel volume? Veel volume met een droogshampoo betekent ook stug haar en daar moet je van houden. De geur is ook belangrijk, de één is sterker geparfumeerd dan de ander. 

Droogshampoos: welke werkt het best?Droogshampoos

Ik neem een aantal verschillende droogshampoos met je door welke ik op het moment zelf gebruik. 

Batiste.

 

Batiste droogshampoo

We beginnen meteen met een merk dat voor mij op nummer 1 staat, Batiste. Deze twee kocht ik in Amerika en daar zijn de designs net weer even anders en hebben ze soms ook andere namen. Batiste is bij velen favoriet, ze hebben volgens mij maar liefst 15 verschillende soorten droogshampoos en daarnaast komen er regelmatig limited editions uit. Op deze manier is er voor iedereen wel een fijne variant beschikbaar. Ook zijn er een aantal droogshampoos met kleurpigmenten voor rood, bruin en blond haar. Door de kleurpigmenten heb je geen last van een witte waas maar heb je toch fris haar met volume. Heb je liever een subtiele opfrisser voor je haar zonder kleur, dan kan je beter kiezen voor bijvoorbeeld Blush of Cherry, deze geven een flirterig en verleidelijke geur aan je haren.

Nieuw in Amerika is de Batiste Bare, deze geeft nauwelijks een geur af. Speciaal voor diegene die vinden dat de Batiste droogshampoos te sterk ruiken. Zelf gebruik ik ook graag de XXL volume (of de extra volume) want die geeft echt heel veel volume, en een witte waas en heel stug haar. 

CoLab.

Colab droogshampoo

Colab Droogshampoos

Nieuw zijn de droogshampoos van CoLab. Ontworpen door een team van Beauty Insiders waaronder blogger en model Ruth Crilly, bekend van amodelrecommends.com. Voor mij komt dit merk op een hele goede 2e plek en net als de Batiste droogshampoos hebben ze allemaal een vrolijk design. De CoLab droogshampoos laten geen witte waas achter, maar geven wel volume aan je haren. 

De Active variant lijkt een beetje op de Batiste Bare en heeft ook nauwelijks een geur. Deze droogshampoo bevat actieve ingrediënten die je haren beschermen tegen de zon. De Paradise variant heeft een tropisch zoete kokosgeur. Beide maken je haren weer lekker fris, de Active geeft net wat meer volume. 

L’Oréal.

L'Oréal droogshampoo

Ook L’Oréal heeft tegenwoordig droogshampoos. Deze geven geen witte waas en zijn vooral geschikt wanneer je wat dunner of futloos haar hebt. Wanneer je dik haar hebt zullen deze droogshampoos niet echt werken. De Volume Boost ruikt erg lekker en geeft volume. De droogshampoo uit de lijn Extraordinary Clay bevat het ingrediënt klei dat een reinigende werking heeft. 

Conclusie. 

Voor alle blondines zal ik altijd Batiste droogshampoos aanraden, maar de Colab droogshampoos zijn ideaal voor alle haarkleuren. De onzichtbare formule van Colab absorbeert de oliën in je haren en geven weer een fris gevoel. Wanneer je Big Hair wilt, ga dan voor de Batiste XXL Volume, want er is geen andere droogshampoo die zoveel volume geeft als deze.

Wanneer je wat fijner haar hebt zijn de L’Oréal droogshampoos fijn. Ik heb heel veel haar en daarom doen de L’Oréal droogshampoos niet zoveel voor mijn haren, wel vind ik ze heel lekker ruiken en geven ze frisheid aan mijn haren. 

Welke droogshampoo gebruik jij het liefst? Let me know, XO Frieda.

6

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *