Cellics Skin Health Nutrition

Schoonheid van binnenuit, ik heb het er al vaker over gehad, het is iets waar ik in geloof en wat mijn huid zichtbaar verbeterd. Wanneer je de binnenkant goed verzorgd, straal je van buiten. Het is nu éénmaal een feit dat collageen in de huid afneemt wanneer we ouder worden. Dit zorgt voor een dunne, droge huid en de gevreesde rimpels. Cellics Skin Health Nutrition gaat een stap verder.

Cellics Skin Health Nutrition

Via Social Media ben ik in contact gekomen met Suzan Oerlemans. Deze hoogopgeleide vakvrouw heeft een eigen Huidinstituut in Brabant en weet alles over anti-aging. In 2012 is ze Schoonheidsspecialist van het jaar geworden en ik ben bij haar langs gegaan om te praten over Cellics Skin Health Nutrition.

Cellics is een product dat zij samen met collega Isabel van der Sman op de markt heeft gebruikt en dat in 2018 Professioneel Beauty Product van het jaar is geworden. Deze twee huidgoeroes hebben met Cellics als missie om het standaard beauty ritueel om te gooien. Start met de binnenkant, maak deze meetbaar en ga vandaar uit verder met het behandelen van de huid aan de buitenkant. Wanneer de basis aan de binnenkant goed is, zullen de effecten van de behandelingen die je laat doen veel beter aanslaan.

CellicsCellics Skin Health Nutrition

Je huid alleen verzorgen aan de buitenkant, ook al gebruik je goede crèmes en ga je regelmatig naar de schoonheidsspecialist, heeft eigenlijk helemaal niet zo heel veel zin. Het gebruik van crèmes en serums en goede cleansers is natuurlijk nog steeds van belang, maar ze hebben wel een goed opgebouwde huid nodig om maximaal resultaat te kunnen geven.

Suzan en ik hadden direct een klik, wat een leuke en ontzettende lieve vrouw. Nadat ik een aantal vragen had beantwoord via een collageen checklist gingen we over op de collageen scan. 

Collageen scanCollageen Scan Cellics

Omdat nog veel mensen alleen via de buitenkant de huid verzorgen, kan met de collageen scan meetbaar worden aangetoond dat inname van Cellics Skin Health Nutrition echt werkt. Ook ik heb deze scan ondergaan, super interessant om te weten waar je huid nog verbeterd kan gebruiken. Met deze scan wordt er een kijkje genomen in de huid en niet alleen naar de oppervlakte van de huid. De scan geeft inzicht in huiddikte, ontwikkeling van rimpelvorming en mogelijke tekorten en de aanmaak van nieuw collageen.

De foto hierboven is een scan gemaakt van mijn huid. Gelukkig zit het met mijn collageen nog goed, nu gebruik ik dat al een tijdje als supplement, bij deze het bewijs dat het werkt. Waar wel aan gewerkt moet worden is mijn huidbarrière en dan specifiek de overgang tussen mijn huidbarrières (bescherming) en de lederhuid. Daar zit ruimte tussen. Dat betekent eigenlijk dat de huidlagen al wat los gaan van elkaar. Met andere woorden, huidveroudering! Veroorzaakt door UVA en UVB stralen. Vroeger was ik heel slecht in het insmeren van mijn huid omdat mijn huid vrij donker is en bijna niet verbrand. Dat komt op latere leeftijd dus als een boemerang terug. 

Gelukkig kan de elastine die afgebroken is in mijn huid voor een gedeelte weer hersteld worden. Ook de intensiteit in mijn lederhuid, daar waar rimpels ontstaan, wil ik natuurlijk maximaal vullen en voorzien van de juiste stoffen. Zoals ik al eerder zij, kan dat niet alleen vanaf de buitenkant, daarom ben ik gestart met Cellics. 

De producten

Cellics Elixer Limitless
Cellics Elixer Limitless

Zie je volumeverlies of opkomende rimpels in het gezicht, op je armen, benen, etc.? Dit is het gevolg van dat we collageen verliezen wanneer we ouder worden. Naarmate we ouder worden, wordt onze natuurlijke aanmaak steeds minder.⁠ Het Cell Elixer Limitless werkt met maar liefst 9 gram viscollageen op een stevige, volumineuze huid met vermindering van rimpels. Met in totaal 29 ingrediënten bouw je niet alleen aan huidvolume en de stevigheid van jouw huid, maar tevens ook de bescherming hiervan. 

Naast collageen bevat het ook hyaluronzuur en phytoceramides. 

Meer over het bewezen effect van onze ingrediënten? Klik hier.

Wist je bijvoorbeeld al dat het Cell Elixer Limitless met oa zijn collageen het natuurlijke verlies aan bouwstenen tegen gaat? Doordat het bewezen bijdraagt aan botgenezing/gewrichten en celgeneratie (vernieuwing). En dat het bewezen haar en nagels verbetert? 

De mix aan vitaminen en mineralen die het Cell Elixer Limitless bevat dragen ook bij aan de zorg voor een goed functionerend lichaam. Belangrijk om je lijf ook te kunnen laten werken aan een stralende huid met volume. Daarnaast is het belangrijk dat je darmen op orde zijn, omdat anders huidherstel niet mogelijk is.

Vanaf 30 kan iedereen dit wel gebruiken
Waarom? Naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke aanmaak van ons collageen dus af. Het minder worden van de aanmaak van collageen en de kwaliteit van het collageen zorgen voor meer rimpels en een slappere huid. Benieuwd naar de status van jouw collageen? Doe de test .

Dus voor wie is het?
Ben jij 30+? Vanaf je 30e begint het collageen (door minder natuurlijke aanmaak en op dagelijkse basis genoeg afbraak) in grotere mate af te nemen, met een verslechterde, dunnere huid met rimpels tot gevolg. Dan kun jij het Cell Elixer Limitless dus goed gebruiken om op je mooist te blijven en het verlies aan natuurlijke bouwstenen niet sneller te laten gaan dan nodig. Niet dat je met rimpels niet mooi bent, het is het mooie en sierlijke aan ouder worden. Wij doen het gewoon het liefst wat trager. 

Ben je 50+? Dan kun je met ons Cell Elixer Limitless nog fijn ouder worden. Rimpels die je al hebt zullen niet zomaar verdwijnen, maar je zult wel zien dat het volume in je gezicht, armen etc. toeneemt en dat je de glans terugkrijgt die je al even mist. ⁠En wat ondersteuning van jouw botten en gewrichten is ook wel fijn toch? 

Smaak
Het is niet het meest lekkere wat je geproefd hebt, maar we wilden geen onnodige smaakversterkers toevoegen. Welke E-nummers bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Om het product van goede kwaliteit te houden hebben we de smaak daarom vooral geneutraliseerd, op deze manier past het ook in iedereens ontbijt. 

En misschien vraag jij je af, waarom een poeder? Dit is voor de beste opname in de bloedbaan (zie research) en om te voorkomen dat jij onnodige vul- en bindmiddelen binnenkrijgt als met bijvoorbeeld een pilvorm. 

Cellics Cell OmegaCellics Cell Omega

Het enige product van Cellics wat in een capsule zit, met visgelatine omhulsel. We adviseren dit product altijd in de basis in combinatie met een van de overige producten.

Waarom? Cell Omega bevat essentiële vetzuren van Alaska vis die een bijdrage leveren aan de gezondheid van de huid tbv de functie van de huid, bescherming van onderliggende gezonde cellen en weefsels. Een goede huidbarrière is (vinden wij) dé basis van een mooie, gezonde en stralende huid, zodat belangrijke processen in de huid niet zo makkelijk aangetast kunnen worden van buitenaf.

Ook beïnvloeden de Omega vetzuren EPA en DHA onze gezondheid positief en kunnen bepaalde lichamelijk functies aanzienlijk verbeteren blijkt uit onderzoek (bron: mens- en gezondheid). Belangrijk om je lijf ook aandacht te kunnen laten geven aan een mooie, gezonde en stralende huid. Zo hebben de vetzuren een positieve stimulans op hart en bloedvaten (cardiovasculair stelsel), ondersteunen deze het immuunsysteem en hebben deze een positieve werking op de hersenen (zie research).

Met de werking van de vetzuren op oa het cardiovasculair stelsel draagt Cell Omega bij aan het behoud van een soepele en elastische huid.

De visolie van onze Cell Omega vervult ook een ontstekingsremmende functie, als bewezen hulp bij acne, psoriasis en eczeem.
Ondersteunende wetenschappelijke onderbouwingen en studies hiervoor? Klik hier.

Iedereen is gebaat bij het gebruik van een goede Omega 3, we krijgen namelijk te weinig van deze goede vetzuren binnen. Lees er alles over in deze blog.

Wist je dat het ook goed is voor je kleintje? 
Wetenschappers van het Imperial College in Londen beoordeelden meer dan 400 studies waaruit bleek dat visolie het risico op allergie en eczeem bij baby’s en kleine kinderen vermindert. Hier meer informatie.

Let op
Het kan zijn dat je de visolie in het begin een beetje op boert, wat niet echt lekker is. Dit kan betekenen dat jij de Omega echt nodig hebt. 

 

Cellics Cell PureCellics Cell Pure

Omdat we leven in een giftige wereld (voedsel is bewerkt, milieu is niet meer wat het is geweest, uitlaatgassen, etc.) kunnen we wel wat hulp gebruiken bij het afvoeren van de afval- en gifstoffen. ⁠

Niet ieder lichaam kan dit goed bijbenen en dat zien we vaak terug aan de huid (in de vorm van eczeem, acne of rosacea). Veel huidproblemen ontstaan van binnenin. ⁠Cell Pure draagt bij aan zuiver van binnenuit.⁠ 

Wist je al dat verstoringen in de spijsvertering vaak in relatie staan met een huidproblemen? Vaak denken we bij buikklachten aan een darmprobleem, terwijl de oorzaak in de voorvertering zit. 

Cell Pure draagt bij tot de instandhouding van de normale leverfunctie, om de gezondheid van de huid te behouden. Waarbij oa plantextract mariadistel een reinigende werking voor de lever ondersteunt. Daarnaast bevat Cell Pure nog meer ingrediënten die bijdragen om de gezondheid van de huid te waarborgen. 

Meer over het bewezen effect van onze ingrediënten? Klik hier. 

Cell Pure bevat ook een mix aan vitaminen en mineralen. Van vitaminen en mineralen weten we dat deze belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat het lichaam functioneert. Belangrijk om je lijf ook te kunnen laten werken aan een gezonde huid. 

Voor wie is Cell Pure?
Heb je last van een onzuivere huid? Ervaar je bijvoorbeeld acne, eczeem of bijvoorbeeld rosacea? Dit kan komen door problemen binnen. Waarbij Cell Pure een hulp kan zijn voor jou! 

We raden je aan dan een huidexpert een kijkje te laten nemen in je huid, om dit te beoordelen. Want werk je al met onze Cell Omega? Dan kan het zijn dat je toch echt de Cell Pure als ondersteuning nodig hebt. 

 

Gebruik

De Cellics Elixer Limitless doe ik iedere ochtend in een glas water. Even goed roeren zodat er geen klontjes meer inzitten. De smaak is prima, zelfs een klein beetje zoetig. Omdat de Cellics Elixer Limitless in poedervorm is, is deze ook ideaal om toe te voegen aan je smoothie. Gebruik 1 maatschep per keer, deze is meegeleverd. De pot van 835 gram is goed voor 6 weken gebruik. De Cellics Cell Omega slik ik daarna, 2 per keer. De inhoud van de Cellics Cell Omega pot is 120 stuks. De Cell Omega is een alleskunner en wordt eigenlijk altijd geadviseerd te gebruiken omdat deze voor een optimale werking zorgt van de overige producten.

Conclusie

Cellics

Dat inname van collageen wonderen doet voor je huid wist ik al, maar de producten van Cellics gaan nog een stap verder. Na een week de Cellics Cell Elixer Limitless in combinatie met de Cellics Cell Omega gebruikt te hebben, stuurde ik Suzan een bericht dat ik nu al verschil kon zien. Voorheen gebruikte ik iedere dag foundation om mijn huid mooi egaal te krijgen, dat is gewoon niet meer nodig. Ik gebruik sinds Cellics geen foundation meer, mijn huid is rustig, ziet er vol en egaal uit, rimpeltjes zijn zachter. Volgens Suzan zijn dit de Hyaluronzuur en Phytoceramides die snel resultaat geven. Collageen aanmaak duurt wat langer. Ik ben er nu al zo blij mee! Na 6 weken gebruik onderga ik straks nog een keer de collageen scan zodat ik jullie het verschil kan laten zien met de scan voordat ik begon. 

Met de Cellics Cell Pure ga ik binnenkort starten. Deze schijnt heel goed te werken om pigmentvlekken te verminderen. Voor meer informatie en de Cellics producten ga je naar Cellics.nl.

Ik houd jullie op de hoogte over het vervolg en de nieuwe collageen scan.

XO Frieda 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *