Zo zorg je voor een goede band met je collega’s

Vrienden heb je voor het uitkiezen. Collega’s helaas niet, maar toch moet je veel tijd met ze doorbrengen. Daarom is het fijn als je een goede band hebt met je collega’s. In dit artikel lees je een aantal tips om een goede band met je collega’s te krijgen. Zo zorg je voor een goede band met je collega’s.

Communiceer met elkaar

Net als bij alle relaties is communiceren essentieel. Heb je vaak miscommunicatie met bepaalde collega’s? Ga dan het gesprek aan en kijk wat de oorzaak hiervan is. Doe dit niet even snel tussen vergaderingen door, maar neem hier de tijd voor. Door hier aandacht aan te besteden en dit goed te onderzoeken kun je zorgen dat het minder vaak in de toekomst gebeurt.

Wees behulpzaam

Collega’s die egoïstisch zijn en nooit helpen worden niet gewaardeerd. Zorg dat je laat zien dat je wilt helpen. Naast dat mensen je hierdoor aardiger vinden, heeft het ook een ander voordeel. Je kunt hierdoor namelijk leren van de successen en fouten van je collega’s. Ook kan je andere vaardigheden leren als je collega andere werkzaamheden uitvoert. Bied dus je hulp aan de volgende keer dat een collega hulp nodig heeft met een project of klusje.

Praat ook over privézaken

Door ook over privézaken te praten leer je je collega’s echt kennen. Hierdoor ga je je collega’s beter begrijpen. Als je je collega’s beter begrijpt zul je makkelijker kunnen omgaan met je collega’s. Als je collega dan een keer vervelend reageert, begrijp je waarom die collega zo doet. Let wel op met wat je wel en niet zegt. Sommige dingen wil je juist privé houden. Werk en privé moeten niet te veel door elkaar heen gaan lopen. Deel je liever zelf geen privézaken? Dan kan je dit voorkomen door voornamelijk vragen te stellen aan je collega’s. Zo kom je ook over als een zeer geïntresseerd persoon, zonder dat je zelf privé zaken hoeft te delen. De meeste mensen hebben bovendien toch niet door dat je niet over jezelf praat, omdat mensen graag over zichzelf praten.

Laat ook zien dat je geeft om je collega’s. Dit doe je bijvoorbeeld door de verjaardagen te herinneren. Ben je niet zo goed in het herinneren van verjaardagen? Zorg dan dat je de verjaardagen van je collega’s in je agenda hebt staan. Koop ook een aantal verjaardagskaarten in, zoals een grappige verjaardagskaart man en verjaardagskaart man humor. Zo heb je niet het probleem dat je geen tijd meer hebt gehad om een verjaardagskaart te kopen.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *