Geweldige selectie vlees voor op de BBQ

Zodra de temperaturen buiten weer gaan stijgen gaan de barbecuechefs naar buiten om te grillen. Sommige in hun high-end buitenkeuken of kamado, andere pakken er een kant en klare wegwerp BBQ bij. Maar de echte BBQ liefhebbers hebben allemaal één ding gemeen: het vlees moet van goede kwaliteit zijn. Een mooi stuk BBQ vlees geeft een veel beter resultaat en smaakt vele malen lekkerder dan het voorverpakte vlees uit de supermarkt. Een geweldige selectie vlees voor de BBQ bestel je online. 

Vlees voor op de BBQ

Een gezellige avond bbq’en met familie en vrienden geeft het ultieme zomergevoel. Heerlijk buiten eten op een warme en lange zomeravond met het beste vlees dat online is besteld. Bij deze culinair specialist bestel je al je vlees en vis online zodat je niet meer naar de slager of visspecialist hoeft. Ook aan de vegetariërs onder ons is gedacht. 

Mijn favoriet is een ribeye steak, omdat dit stuk vlees gemarmerd is met vet, geeft het heel veel smaak. Zodra de ribeye heet wordt smelt het vet waardoor het vlees heerlijk zacht wordt en vol van smaak, helemaal op de barbecue. Laat het vlees eerst een uur op kamertemperatuur komen voordat je deze op de barbecue legt. Grill de ribeye op hoge temperatuur (250 graden) 1 à 2 minuten aan beide zijden. Haal het vlees van de barbecue en laat het even rusten onder aluminiumfolie zodat alle sappen zich goed kunnen verspreiden in het vlees. 

Heb je liever een stuk ribeye waar het bot nog aan zit, dan is de Tomahawk steak iets voor jou. Een stuk ribeye maar dan inclusief het lange ribbeen. Het is een ideaal stuk vlees voor op de barbecue, ook hier is het weer belangrijk om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen, zeker als het om een dik stuk vlees gaat. 

Spareribs, hamburgers, speklappen, spiesen en worsten doen het altijd goed op de barbecue, maar wat dacht je van Diamanthaas? Afkomstig uit de voorpoot van de rund wordt dit stuk vlees ook wel de jodenhaas genoemd, Orthodoxe joden eten namelijk geen vlees uit de achterpoot van een dier. Dit vergeten stukje vlees wint de laatste jaren weer aan populariteit. Niet te verwarren met een ossenhaas, dit stuk vlees is wat kleiner, afkomstig uit het zachtste gedeelte van de rund, de schouder, heel mals met een fijne structuur. 

Inamood onderscheidt zich van andere online slagers en koopt haar rundvlees uitsluitend in bij duurzame en gecertificeerde rundvlees bedrijven. Voor de herkomst per stuk, verwijzen zij je graag naar de verpakking. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *