Tips om kleding te vinden die bij jouw figuur past 

Ben je op zoek naar nieuwe kleding? Dan is het natuurlijk leuk om op zoek te gaan naar kleding waarbij jouw figuur mooi uitkomt. Dit kan echter nog best lastig zijn, want misschien staat niet ieder kledingstuk even goed bij jouw figuur. Hoe je de perfecte kleding voor jouw figuur zoekt? Er zijn een aantal tips die je hierbij op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Bepaal welk figuur je hebt

Voordat je op zoek kunt gaan naar de ideale kleding voor jouw figuur, is het van belang dat je weet welk figuur je nou eigenlijk echt hebt. Hier kun je achter komen door naar je rondingen te kijken. Om een beter beeld te krijgen van het figuur dat je hebt, is het handig om de omvang van je borst, middel en heupen te meten. Onthoud deze omvang, zodat je hier passende kleding bij kunt vinden. Qua figuur zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een appelfiguur, peerfiguur, zandloperfiguur of recht figuur hebt. Vraag je jezelf af welk figuurtype jij hebt? Deze sizeguide bij HAPPYsize kan jou op weg helpen. Hieronder zetten wij een aantal do’s en don’ts op een rij van verschillende figuurtypes.

Appelfiguur

Kenmerkend voor het appelfiguur is dat de buik en taille het breedste gedeelte van het lichaam vormen. Er zijn zowel een aantal do’s als don’ts bij het kleden van een appelfiguur. Laten we beginnen met de do’s. Geef de voorkeur aan bijvoorbeeld kledingstukken met een mooie V-hals, ingetogen kleuren en jurkjes met een plooiing in de taille. Waar je beter niet voor kunt kiezen bij dit figuurtype, zijn strakke T-shirts, blouses en jurken. Ook het dragen van een riem rond de taille is bij dit figuur geen aanrader als je jouw figuur mooi uit wilt laten komen.

Peerfiguur

Bij vrouwen met een peerfiguur is het bovenlichaam slanker dan het onderlichaam. De heupen, billen en je taille zijn in dit geval dus iets voller. Een do bij dit figuurtype is om de aandacht vooral te vestigen op het bovenlichaam. Geef de voorkeur aan bijvoorbeeld A-lijn jurken, een brede V-hals, felle kleuren en leuke printjes. Don’ts bij dit figuurtype zijn het dragen van strakke broeken en minirokken.

Zandloper figuur

Het zandloper figuur heb je vast wel eens eerder voorbij zien komen. Kenmerkend voor dit figuur zijn de smalle taille en mooie rondingen. Het zandloper figuur is een symmetrisch figuur, waarbij de schouders en heupen even breed zijn. Een aanrader bij dit figuurtype is om je taille te accentueren. Leuke kledingstukken voor dit figuur zijn bijvoorbeeld jurken met taille, overslagjurken, kledingstukken met riem of kledingstukken met een V-hals. Kleding die je beter kunt vermijden is vormloze kleding en te korte kledingitems.

Recht figuur

Zoals de naam al aangeeft kenmerkt dit figuurtype zich door het rechte figuur. Smalle schouders en heupen en relatief kleine borsten en billen: dat hoort bij dit type. Geef de voorkeur bij dit figuurtype aan leuke prints, getailleerde kledingitems, mouwloze topjes, wijde kleding of ruffles, pofmouwen of schoudervullingen. Hele strakke jurken of rokken of kledingstukken met verticale strepen zijn don’ts bij dit type figuur.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er een aantal tips per figuurtype die je kunt onthouden om de perfecte kleding te vinden. Houd dit dus zeker in gedachten en ga echt op zoek naar kleding waarbij jouw figuur mooi uitkomt. Dit kan je meer zelfvertrouwen geven en ervoor zorgen dat jij altijd stijlvol de deur uitloopt.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *