Buiten koken in de mooiste buitenkeukens

Een buitenkeuken, ik vind het prachtig en een aanwinst voor je tuin. Hoe fijn is het om tijdens lange en warme avonden buiten te koken en heerlijk lang te tafelen in de zon met je gezin of vrienden. Op warme dagen maken we de tuin steeds meer onderdeel van onze leefruimte en daar hoort natuurlijk een buitenkeuken bij. Jouw ideale buitenkeuken is afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden zijn oneindig. 

Kamado BBQ

Kamado BBQ

Kamado Buitenkeukens

Een Kamado bbq is een veelzijdige keramische bbq dat gebaseerd is op de oude Japanse Kamado kooktechniek, “Kamado” betekent in het Japans dan ook letterlijk fornuis. De bekendste Kamado bbq is waarschijnlijk de Big Green Egg. Deze houtskoolbarbecue heeft een dikke keramische kuip en deksel, dankzij deze dikke behuizing blijft de warmte en vocht in de bbq en heb je meer controle over de temperatuur. Het is de ideale bbq om je vlees langzaam te laten garen bij een lage temperatuur zodat het mals blijft. Maar ook het schroeien van biefstuk gaat perfect op de Kamado bbq omdat je de temperatuur hoog kan zetten. Wist je dat je ook pizza’s kan bakken op een Kamado bbq? De korst blijft lekker knapperig en je krijgt die heerlijke houtoven smaak. Met deze bbq kan je alles bereiden, vlees en vis maar ook groenten. Doordat de temperatuur regeling zeer nauwkeurig werkt kan je alle kanten op en een bijkomend voordeel is dat de bbq maar weinig houtskool verbruikt. Je kan dus grillen, roken, braden en bakken! 

De mooiste buitenkeukens

Roostr Buitenkeuken

Om je Kamado bbq nog beter te kunnen benutten heb je als echte buitenkok veel werk- en opslagruimte nodig, Roostr heeft daar de ideale oplossing voor bedacht. Met het Rubix modulaire buitenkeukensysteem wordt het koken in de buitenlucht en in je eigen tuin nog leuker. De frames van Roostr zijn gemaakt van een combinatie van roestvast en verzinkt staal en zijn on hoogte verstelbaar. Jouw Kamado bbq kan hier perfect worden ingebouwd en het systeem is in meerdere modules op te bouwen. Nu je zoveel opslag hebt en een fijne plek om te werken als buitenkok, moet je ook nadenken over accessoires die voor jou onmisbaar zijn. Denk aan een kernthermometer zodat je weet wanneer je vlees gaar is. Ook een beschermhoes voor je Kamado bbq is iets om over na te denken. Wanneer je geen overkapping hebt of je kan de bbq niet binnen zetten, dan is een beschermhoes een must. 

Geniet van elkaar, het mooie weer en het lekkere eten.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *