MetaCheck genetisch inzicht in jouw lichaam

Vind je het lastig om af te vallen en dit ook vol te houden? Zitten de verloren kilo’s er na een dieet weer snel aan en weet je niet hoe je dit jojo-effect moet stoppen? Of misschien ben je prima op gewicht maar mis je de nodige energie. Bij ieder individu werkt het lichaam nu éénmaal anders, waar de één alleen maar aan een gebakje hoeft te ruiken voor een extra kilo, moet de ander juist blijven eten om op gewicht te blijven. Dit alles is genetisch bepaald. Persoonlijk zit het niet in mijn genen om aan te komen, maar er zijn wel dagen dat ik zou willen wat meer energie te hebben. Hoe mooi zou het zijn wanneer je een persoonlijke genetische test kon doen waarin je inzichten krijgt hoe jouw lichaam voedingsstoffen omzet in energie. Dat je hierdoor weet hoe je efficiënter kunt afvallen en je energieker kunt voelen. Gelukkig kan dit nu met de MetaCheck van VicoBlue, een test die je gemakkelijk thuis kunt afnemen. Snel afvallen en meer energie met de DNA test MetaCheck, genetisch inzicht in jouw lichaam.

MetaCheck genetische test

Ieder individu heeft zijn eigen metabolisme. Omdat dit per persoon verschillend is houdt de één meer lichaamsvet vast en heeft meer energie dan de ander. Het is namelijk niet zo dat een stijging of daling in gewicht alleen maar te maken heeft met de hoeveelheid calorieën die je inneemt, daar zit ons lichaam veel complexer voor in elkaar. Wanneer je de voedingsstoffen (macronutriënten) niet in de juiste verhouding binnen krijgt heeft dit gevolgen voor je gewicht, gezondheid en energieniveau. 

De MetaCheck biedt uitkomst en kan via een gemakkelijke test de genetische stofwisseling van een individu in kaart brengen. Variaties in genen die betrokken zijn bij de stofwisseling en hoe de voedingsstoffen worden verwerkt in het lichaam worden geanalyseerd. De test kan makkelijk worden afgenomen door middel van een swab van wangslijmvlies. 

Once in a lifetime 

De test hoef je maar in 1x in je leven af te nemen. Na ongeveer 2 weken krijg je het resultaat uit het laboratorium waar je genetisch profiel is bepaald. Aan de hand van dit profiel worden 4 metatypes bepaald; Alpha, Beta, Gamma en Delta. Elk van deze metatypes heeft een andere verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Aan de hand van genetische aspecten wordt naast het metatype ook een sporttype bepaald. Op deze manier kom je erachter of je meer calorieën verbrand tijdens een duursport of juist bij een krachtsport. Als aanvulling worden aan de hand van jouw genen 5 aspecten geanalyseerd die invloed hebben op het afvaltraject;

  • Het jojo-effect
  • Spiermassa verlies
  • Hongergevoel
  • Verzadiging
  • Visceraal vetweefsel

VicoBlue App

Na afloop van jouw genetishe test en analyse ontvang je jouw licentie. De resultaten van deze test kan je vervolgens invoeren in de VicoBlue App, vervolgens krijg je toegang tot jouw persoonlijke sportoefeningen, gezonde recepten en via een voedingsdagboek houd je je voeding bij en scan je op een eenvoudige manier je boodschappen. Heb je toch nog extra begeleiding nodig dan is dat geen probleem, via de App is het mogelijk een coaching sessie te boeken met één van de VicoBlue coaches.

Kijk voor meer informatie op VicoBlue.nl voor een gezonde body & mind. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *