Koreaanse 10 stappen skincare routine

Misschien heb je er al eens van gehoord: de Koreaanse 10 stappen skincare routine. In Zuid-Korea al heel gewoon, maar ook in het westen steeds populairder. Dat is niet zonder reden: Koreaanse vrouwen hebben een beeldschone, zachte huid. De dagelijkse routine speelt hier een grote rol in, bestaande uit déze 10 stappen! Zo werkt de Koreaanse 10 stappen skincare routine.

Stap 1: cleansers (op oliebasis)

We beginnen bij cleansers, het belangrijke eerste onderdeel bij Korean skincare. Een goede huidverzorgingsroutine begint namelijk bij reinigen. Met een kwalitatieve cleanser verwijder je onder andere make-up op effectieve wijze. Ook ander vuil haal je hiermee van je gezicht, zodat het niet ophoopt. Een goede cleaner reinigt niet alleen, maar hydrateert de huid ook. Breng de cleanser op oliebasis aan, masseer het in en spoel grondig af.

Stap 2: cleansers (op waterbasis)

Na een cleanser op oliebasis gebruik je ook een cleanser op waterbasis. Dit vormt samen het zogenoemde double cleansing. Door de dubbele reiniging maak je de huid extra goed schoon, wat dan weer voor een zuiverdere huid zorgt. Ook haal je met een cleanser op waterbasis meteen de restjes van de cleanser op oliebasis van je huid af.

Stap 3: exfoliators

Hierna is het tijd om je huid te exfoliëren. Dit staat ook wel bekend als peeling, waarmee je de levenscyclus van de huid sterk verbetert. De huid blijft langer fris en gezond! In het westen zijn we (op jonge leeftijd) niet zo bezig met peeling, maar Koreaanse vrouwen zweren hier dus bij. Je verwijdert dode huidcellen, zodat nieuwe huidcellen sneller opkomen. Je huidstructuur ziet er hierdoor gezonder uit.

Stap 4: toners

Deze stap bestaat uit toners. Hiermee hydrateer je de huid, wat goed uitkomt na het reinigen. Verdere verzorgingsproducten worden ook beter opgenomen als je eerst een toner gebruikt. Je kiest in ieder geval voor hydratatie met toners, maar ook extra’s zijn mogelijk, zoals antioxidanten en kalmerende ingrediënten.

Stap 5: essences

Heb jij al eens van essences gehoord? Het is hier nog niet zo bekend. Daarom een korte toelichting: essences hydrateren en bevatten veel antioxidanten waar de huid profijt van heeft. Qua structuur is het vrij waterig, maar de werking is juist krachtiger dan een toner. Een goede opvolger.

Stap 6: treatment serums

Het woord verklapt het al: treatment gaat om behandeling van huidproblemen, zoals oneffenheden. Met treatment serums of spot treatments pak je elk plekje aan. Van behandeling voor puistjes tot crèmes voor vlekjes: kies voor een gerichte behandeling.

Stap 7: sheet masks

Dan is het tijd voor een gezichtsmasker. Sheet masks zijn de populairste Korean skincare maskers, bestaande uit een speciaal sheet materiaal. Maar je kunt dit afwisselen met bijvoorbeeld peel off masks en wash off masks.

Stap 8: eye care

Bij deze stap geef je de huid rondom je ogen extra aandacht: een gevoelig stukje huid. Hier treedt huidveroudering als eerste op. Met oogcrèmes en -patches houd je de huid sterk, gevoed en elastisch.

Stap 9: moisturizers

Bij moisturizers staat opnieuw het hydrateren van de huid centraal. Dat niet alleen: de eerdere verzorgingsstappen hebben ook meer effect door het aanbrengen van een moisturizer. In een crème, gel of lotion: je hebt verschillende mogelijkheden.

Stap 10: sun protection

Last but not least: zonnebrandcrème! Draag het iedere dag, niet alleen als de zon schijnt. Uv-straling heeft een sterk verouderende werking op de huid. Je huid wordt slap en er ontstaan pigmentvlekken en rimpels. Dagelijks insmeren met zonnebrandcrème is dus essentieel om dit tegen te gaan.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *