Bezoekje aan de stad Leiden

Vorige maand was ik jarig en werd ik samen met mijn gezin uitgenodigd deze dag te komen vieren in de mooie stad Leiden. Voor mij was het behoorlijk wat jaartjes geleden dat ik in deze stad geweest ben, maar wat een leuke stad is dit! Er is zoveel te doen voor jong & oud, op elke hoek van de straat is er wel iets moois te ontdekken en alles ligt dicht bij elkaar. Deze geboortestad van Rembrandt heeft een historische binnenstad met prachtige grachten, stadspoorten, molens, terrassen aan het water en mooie monumentale gebouwen met unieke gevels. 

Leiden ligt voor de buitenlandse toerist heel goed gelegen. Centraal tussen Amsterdam en Den Haag en maar 20 minuten rijden vanaf Schiphol. Deze bruisende en gezellige stad heeft mij aangenaam verrast, omdat je er eindeloos kunt shoppen en heerlijk kunt eten aan het water, staat er zeker nog een keer een bezoekje in de planning met vriendinnen. Voor nu laat ik je zien hoe de dag er voor mij en mijn gezin uit zag en waarom een bezoekje aan de stad Leiden de moeite waard is. 

Bezoekje aan de stad Leiden

Parkeren 

Parkeergarage Lammermarkt

Parkeergarage Lammermarkt

Parkeren doe je midden in de stad bij Parkeergarage Lammermarkt. Deze parkeergarage is al een beleving op zich, de ronde en lichte parkeergarage heeft een duidelijke eenrichtingsverkeer route en de parkeervakken zijn breed. 

Naturalis

Naturalis

Naturalis

Naturalis

Mijn jongste is helemaal fan van alles wat met natuur en dieren te maken heeft, maar ook van de geschiedenis en hoe alles is ontstaan. Bij het Naturalis heeft hij zijn ogen uitgekeken, vooral bij de afdeling Dinotijd met als favoriet Trix, een 66 miljoen jaar oud skelet van de tyrannosaurus rex. 

Brasserie de Poort

Brasserie de Poort

Brasserie de Poort

Brasserie de Poort

Brasserie de Poort

Brasserie de Poort

Je kunt in Leiden op heel veel plekken gezellig aan het water eten. Voor mij sprong Brasserie de Poort er uit omdat deze is gevestigd in een van de laatste twee stadspoorten die Leiden nog rijk is. Hun concept “We Love to Share” is uitnodigend, gezellig en heerlijk. Hier deel je samen een tafel vol verse vis, een goed stukje vlees en de lekkerste vegetarische gerechtjes. Ben je aan het varen? Geen probleem, bij Brasserie de Poort meer je aan voor de deur en er is plek voor meerdere boten. 

Rondvaart

Wanneer je in Leiden bent moet je echt het water op. Vanaf het water is deze stad nog mooier en vaar je langs de gezellige terrassen, groene parken en mooie panden. Bij Bootjes en Broodjes huur je een sloep zodat je zelf kunt varen of een rondvaart met kapitein.  

Wil je meer informatie over de stad Leiden of de andere leuke plaatsen in de buurt van Leiden, kijk dan op de website streekvanverrassingen.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *