Beat the Heat and Protect + WIN

Laatst was ik opnieuw bij Apotheek & Beauty te Monster. Dit keer voor het Summer Beauty Event, wederom georganiseerd door lief blogvriendinnetje Mariska van Marvelousz.com

Apotheek & Beauty

Deze fijne middag begon met een overheerlijke lunch, verzorgt door Broodjeszaak Hop. Daarna werden we verwend met een heerlijke gezichtsbehandeling, pedicure en gingen we weer mooi opgemaakt de deur uit met make-up van Pupa Milano.

Tijdens de lunch werden we bijgepraat door Joost (eigenaar Apotheek & Beauty) over hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon en dat we dat meestal niet goed doen. 

Beat the Heat and Protect

Als er één product is wat je iedere dag zou moeten gebruiken voor een gezonde huid is dat zonbescherming. Ook al schijnt het zonnetje niet altijd, je huid beschermen tegen de schadelijke UV-stralen moet al veel sneller dan je denkt. Voordat jij denkt dat je helemaal klaar bent voor de zomerzon, zijn er toch een aantal dingen die je moet weten over zonnebrand voordat je de zon in gaat.  

Zonnekracht

Tijdens het event kregen wij een handige tip mee; dagelijks kan je de kracht van de zon checken op de site van KNMI. Hier wordt de verwachte hoeveelheid UV uitgedrukt in de zonkracht. Deze UV-index kan variëren van 1, zeer weinig, tot 8 voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht.

KNMI

Schrik niet, maar smeren met een beschermingsfactor (SPF) moet dus al van UV-index 3! 

Verschil UV-A en UV-B

UVA is de straling die je huid verouderd. Deze straling is er het hele jaar door en dringt diep in de huid waar het schade aanricht. 

UVB geeft je die mooie bruine kleur, maar kan ook een verbrande huid geven wanneer je niet goed beschermt bent. Deze straling is er in de lente en zomer en zorgt voor de nodige Vitamine D, maar kan in het ergste geval ook bijdragen aan huidkanker. 

Ezelsbruggetje: UV-A Aging en UV-B Burning.

 

Zonnebrand

Om dus optimaal beschermt te zijn, heb je een zonnebrand nodig die beide UV-stralen minimaliseert. Alle producten beschermen tegen UVB. Of een product ook beschermt tegen UVA is te lezen op het etiket. Er staat dan een UVA symbool. SPF beschermt je niet tegen UVA stralen.

Hieronder een aantal goede producten die ook beschermen tegen UVA en weinig kans geven op een allergie, allemaal te koop bij apotheekenhuid.

Zonnebrand met UV-A filter

Smeren

Stap 1 is natuurlijk dat je met de juiste producten je huid beschermt. Stap 2 is dat je deze producten op de juiste manier gebruikt. Het blijkt dat we veel vaker moeten smeren en dat als we smeren ook te weinig product gebruiken. 

  • Smeer je een half uur van te voren in voordat je de zon in gaat.
  • Smeer iedere twee uur opnieuw.
  • Smeer je opnieuw in wanneer je het water uitkomt, ook als de zonnebrand waterproof aangeeft. 
  • Smeer een dikke laag.
  • Gebruik je een spray voor je lichaam, spray het dan eerst in je handpalm en breng dan aan met je handen zodat je het beter kunt verdelen. 
  • Een kinderhuid is dunner en gevoeliger, extra belangrijk dus om regelmatig en veel zonnebrand te gebruiken.

WIN

Heb jij al een kijkje genomen op de webshop van Apotheek & Beauty? Op apotheekenhuid.nl vind je de beste merken en de mooiste producten. Ben je toe aan een nieuwe zonnebrand, dan zijn bovengenoemde producten een absolute aanraders, maar er is nog zoveel meer. 

In samenwerking met Apotheek & Beauty mag ik aan 1 van mijn lieve lezers en volgers op Instagram een product naar keuze weggeven t.w.v. € 50,00. 

Wat te doen:

  • Volg mij op Instagram @friedaluth
  • Like de foto in mijn feed, zelfde als de hoofdfoto in deze blogpost
  • Vertel mij in de comments, onder de foto, welk product jij zou kopen bij apotheekenhuid.nl 
  • De winactie loopt tot donderdag 25 juli aanstaande.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

3

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *