Zo kies je de trouwjurk van je dromen

Gaat jouw meisjesdroom binnenkort in vervulling en ga je trouwen met de liefde van je leven? Dan breekt er een drukke maar vooral leuke tijd en zijn jij en je partner alles aan het plannen. Voor een vrouw is de trouwjurk heel belangrijk en het zoeken naar de perfecte jurk is waarschijnlijk het allerbelangrijkste op de to-do lijst. Trouwjurken, sommige vrouwen hebben de ideale jurk al jaren in hun hoofd, anderen hebben geen idee waar ze moeten beginnen en worden overweldigd door de vele keuzes in style, kleur en stof. Voor de bruid die voor de 2e of misschien zelfs 3e keer gaat trouwen, is de keuze van een jurk waarschijnlijk weer heel anders dan toen ze voor de eerste keer haar jawoord gaf. In dit artikel vind je een aantal handige richtlijnen waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een trouwjurk, zo kies je de trouwjurk van je dromen. 

Kies je budget

Het is handig om van te voren te kijken naar het maximale bedrag wat je voor de jurk wilt en kunt besteden. Dat is het startpunt van de zoektocht naar jouw ideale jurk. Vertel dit aan de medewerkers in de bruidswinkel, zij weten dan in welke richting ze moeten zoeken en het voorkomt dat jij verliefd wordt op een jurk die je niet kunt betalen.

Blijf dicht bij jezelf

Natuurlijk is een trouwjurk geen alledaagse jurk, maar het is wel belangrijk dat jij je er gedurende dag goed in voelt. Misschien kijk je naar trends om wat inspiratie op te doen, maar het kan best zijn dat sommige trends helemaal niet bij jouw figuur of style passen. Neem niet meer mensen dan nodig mee tijdens het passen van jurken, iedereen heeft een mening maar het gaat om jou. Probeer daarom zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Vertrouw op je gevoeld, geloof me, wanneer je JOUW jurk aan hebt dan weet je het gewoon. 

Wat past het beste bij jouw lichaamsbouw

Bruidshoek trouwjurken

Leg de aandacht op jouw pluspunten en leidt de aandacht af van de delen van je lichaam waar je minder blij mee bent. Ben je klein van stuk, dan is een jurk met heel veel volume niet jouw ding. Hierdoor lijk je optisch nog kleiner en breder. Ga voor een smal lijfje met een flow in de rok. Wanneer je lang bent kunt je wel gaan voor die prinsessenjurk met grote rok. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je juist je killer legs wilt laten zien, ga dan voor een mooie split. Ben je curvy, dan is het aan jou welke curves je wilt laten zien. In een aansluitende jurk show jij je heupen. Wil je liever meer decolleté laten zien, kies een jurk met een diepe decolleté of een strapless jurk. Als je slank bent kan je wel kiezen voor die grote rok. Een hartvormig decolleté geeft je boezem wat meer volume.  

Voor de man

Ook de man moet natuurlijk stralen naast zijn bruid. Voor de bruidegom zijn er genoeg trouwpakken in verschillende stijlen om uit te kiezen. Als fashionable groom kan je all-in gaan met een driedelig pak, maar ook een tweedelig pak kan heel mooi zijn en is wat subtieler. De kleur van het pak wordt vaak toch wel een beetje van te voren afgestemd met de bruid of haar boeket. Ook is de tijd wanneer je gaat trouwen van invloed op je pak. In de zomer kan je eventueel kiezen voor een pak in een lichtere kleur. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *