Hoe creëer je een trouwhuisstijl voor al je drukwerk?

By Frieda vrijdag, oktober 20, 2023 0 , , , , Permalink 0

Je huwelijksdag tot in de puntjes stylen? Dat doe je met een trouwhuisstijl mét bijhorend drukwerk. Van save-the-date-kaartjes, over je uitnodiging, tot bedankkaartjes: met deze tips creëer jij moeiteloos een trouwhuisstijl voor al je drukwerk.

Waarom een trouwhuisstijl?

Een trouwhuisstijl is een persoonlijk ontwerp dat je doortrekt over je hele huwelijksgebeuren. Ideaal dus om er een persoonlijke touch aan te geven! Wanneer je zowel je locatie, decoratie, muziek, bloemen, thema, kleding … dezelfde stijl en kleuren laat ademen, maak je van je huwelijksdag één mooi geheel. Die lijn nog verder doortrekken naar al je huwelijksdrukwerk is helemaal een schot in de roos!

Kleurenpalet, font en thema

Het afkloppen van een trouwhuisstijl begint met het vastleggen van een kleurenpalet. Dat is de basis. Ga voor één of twee hoofdkleuren. Ook het kiezen van je font(s) of lettertype(s) is bepalend voor de stijl van je drukwerk. Houd dit ook beperkt: één of twee verschillende fonts volstaan. Nadien kan je aan de slag met je thema: bohemian, klassiek, touch of gold, retro, botanical …

Geen inspiratie of vind je niet meteen wat je zoekt? Gebruik Pinterest als bron en voor het aanmaken van moodboards.

Type drukwerk

Huwelijksdrukwerk omvat heel wat meer dan de uitnodiging zelf. Zo begin je best met save the date kaarten. Nadien kan je aan de slag met de trouwkaarten. Dan komt het drukwerk dat je op het feest zelf nodig hebt, zoals een welkomstbord, menukaarten, naamkaartjes voor op de tafels bij het diner … Afsluiten doe je met bedankkaartjes en gepersonaliseerde enveloppen. Personaliseer je kaartjes eventueel met een leuke foto van jullie verlovingsshoot.

Trouwlogo

Naast gepersonaliseerd drukwerk en een eigen trouwhuisstijl, is het laten maken van een mooi trouwlogo supertof. Dit logo kan je door iemand laten ontwerpen of zelf maken. Gebruik jullie initialen of namen voor het logo. Vul eventueel aan met een schattig symbool zoals een hartje of rondje. Het toepassen van je trouwlogo op al je drukwerk zorgt voor herkenbaarheid en geeft je huwelijk nét die extra touch.

Papiersoort

De juiste papiersoort kan je drukwerk maken of net kraken. De keuze van de papiersoort heeft vaak ook een effect op je ontwerp. De ene soort is wat witter, de andere wat gladder of heeft net meer structuur. Er is een hele resem aan soorten waaruit je kan kiezen zoals coated karton, zijdeglans, fotokaarten, parelmoer, duurzaam papier, hout … Ben je benieuwd hoe je ontwerp er in het echt zal uitzien? Laat dan een proefdruk maken.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *