Physalis Echte lavendel

Lavendel is de klassieker onder de essentiële oliën en het gebruik is al bekend vanaf de oudheid. Physalis echte lavendel in de vorm van olie is op veel verschillende manieren te gebruiken. Zo gebruikte de Egyptenaren het als parfumolie en lavendelzalf, de Romeinen gingen graag in een lavendelbad en maakten er lavendelzeep van. De naam lavendel komt ook uit de tijd van de Romeinen, lavare is het Latijnse woord voor wassen. Lavendelolie kan je aanbrengen op je huid tijdens bijvoorbeeld een massage, je kan het innemen door te verdunnen met water of bijvoorbeeld honing. Daarnaast kan je het laten vernevelen in een ruimte door het gebruik van een diffuser. 

Zelf gebruik ik de Physalis essentiële olie in drukke en stressvolle tijden op de huid. Het kleine flesje dat je gemakkelijk mee kunt nemen gaat dan overal mee naar toe. De geur van een paar druppels lavendel op mijn slapen helpt mij te kalmeren en te ontspannen. Wist je dat lavendel de enige essentiële olie is die je in pure vorm rechtstreeks op je huid kan aanbrengen? Ook een fijne tip is om een beetje lavendel op een tissue te druppelen, de geur zal je helpen ontspannen voordat je aan iets begint wat stressvol is. De olie is heilzaam voor lichaam en geest en werkt kalmerend, pijnstillend, ontstekingsremmend en zuiverend.

Verzorging met lavendelolie

Physalis echte lavendel

Wanneer je te lang in de zon hebt gelegen breng je wat lavendelolie aan op de zonverbrande huid, dit kan onverdund of vermengd met een plantaardige olie. Heb je last van een vette huid dan reinig je je huid door 2 druppels lavendelolie aan je reinigingslotion toe te voegen. Je tandvlees houd je gezond door af en toe te spoelen en gorgelen met enkele druppels lavendelolie vermengd met lauw water. Wordt je kind geplaagd door hoofdluis? Meng wat druppels door je shampoo en spoel daarna de hoofdhuid na met pure lavendelolie om de luizen te verjagen. 

Voor thuis ontspanning

Wanneer je lavendel verstuift in een diffuser werkt dit goed op je humeur. Een massage met druppels lavendel werkt ontspannend. Ga je na een drukke dag graag in bad? Vermeng de lavendelolie met neutraal badzout zodat de olie niet op het water blijft drijven. Voor een ontspannen en goede nachtrust besprenkel je je hoofdkussen met lavendelolie of druppel je wat olie op je voetzolen. Wil je vooral doorslapen, neem dan twee druppels lavendelolie in, verdund in een lepeltje honing.

Gebruik

  • Inwendig: 2 x per dag 1 à 2 druppels verdund in een lepel honing.
  • Massage of bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.
  • Verstuiven: 5 à 10 druppels afhankelijk van je voorkeur en de ruimte.

PHYSALIS AROMATHERAPY

Physalis heeft een assortiment van 63 essentiële oliën. Deze zijn 100% biologisch en van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn niet scheikundig behandeld, niet gemodificeerd, niet versneden en niet verdund.

CONSUMENTENADVIESPRIJZEN EN VERKRIJGBAARHEID

  • Echte lavendel essentiële olie — 10 ml €9,29
  • Echte lavendel essentiële olie — 30 ml €19,90
  • Lavendelwater* — 200 ml €8,59

*Lavendelwater is het residu van het distilleren van lavendelolie. Het water bevat water-oplosbare aromatische moleculen en oligoelementen die huidverzachtend werken.

Physalis Aromatherapy is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en in de webshops www.hollandandbarrett.nl en www.newpharma.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.
0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *