The Bamboovement, poets voor een schonere wereld

Poetsen zonder het milieu te belasten, met natuurlijke materialen en een goede nasmaak. Dat kan nu, want voor elke (bamboe) tandenborstel die je bij The Bamboovement koopt, doneren zij €1,- aan het Wereld Natuur Fonds voor het behoud en herstel van bossen in Brazilië, Roemenië en Australië.

Het doel van deze actie is om (50.000 tandenborstels te verkopen en dus) €50.000,- op te halen voor de Biljoen Bomen-Campagne. Help jij ons mee dit doel te bereiken? Poets dan met ons mee!

The Bamboovement

The Bamboovement

Naast bamboe tandenborstels biedt The Bamboovement ook nog andere plastic-vrije producten aan, zoals tandpastatabletten, shampoo bars, herbruikbare koffiebekers, wattenstaafjes en veel meer. Gemaakt met hetzelfde doel; mensen inspireren om dagelijks minder plastic te gebruiken.

Waarom Bamboe?

The Bamboovement

Bamboe is een snelgroeiend gewas dat het milieu weinig belast, daarom is bamboe een duurzaam materiaal. Poets natuurlijk en draag zo niet één, maar twee steentjes bij aan natuurbehoud.

  • Het bamboe dat wordt gebruikt voor de tandenborstels is gemaakt van MOSO bamboe. Deze soort groeit tot wel één meter per dag.
  • Bamboe kan tot wel 12 ton aan CO2 per hectare opslaan. Daarnaast produceert het ook nog eens 35% meer zuurstof dan elk ander type hardhout ter wereld.
  • Door haar antibacteriële eigenschappen heeft bamboe geen pesticiden nodig. Daarnaast eet de panda MOSO bamboe niet omdat het te hoog groeit.

De haartjes van de tandenborstel zijn gemaakt van Nylon 610. Dit type nylon wordt gemaakt van castorolie, afkomstig van de castorplant (ook wel wonderboom genoemd vanwege zijn snelle groei). Er wordt dus geen aardolie voor gebruikt. Het meest duurzame alternatief op dit moment maar helaas nog niet helemaal biologisch afbreekbaar. Wat doe je met de haartjes als de tandenborstel op is? Verwijder ze met een tang of breek de kop van de tandenborstel af en gooi deze bij het restafval.

Kijk voor de Biljoen bomen-campagne WWF en de producten op thebamboovement.com.

Ben je toch niet helemaal tevreden, dan krijg je van The Bamboovement gewoon je aankoopbedrag terug.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *