Northern Lights Candles

By Frieda donderdag, augustus 24, 2017 0 , , , Permalink 4

Geurkaarsen, welke blogger heeft het er niet over of gebruikt het standaard in haar of zijn foto’s. In Amerika moet ik altijd de neiging onderdrukken om niet een aantal Yankee Candles mee te nemen, het is dat het mijn bagage zo zwaar maakt, maar anders! 

Laatst ben ik in contact gekomen met Northern Lights Candles, een bedrijf uit New York dat geurkaarsen maakt met een natuurlijk sojamengsel. De kaarsen bevatten geuroliën en essentiële oliën, met hier en daar een synthetische geur wanneer nodig om een superieure geur en langdurig aroma te bereiken.

Sojakaarsen hebben veel voordelen ten opzichte van paraffinekaarsen. Ze branden gemiddeld langer, verspreiden de geur beter, beter voor je gezondheid en branden volledig op. Paraffine zelf is niet giftig maar bij verbranding komen er schadelijke stoffen vrij, zoals benzeen dat ook in sigarettenrook zit. Sojawas is gemaakt van sojabonen en is biologisch afbreekbaar en daarom dus ook veel beter voor het milieu. 

Northern Lights Candles. 

Northern Lights Candles

Eén van de nieuwe Northern Lights Candles is de Shibori. Deze keramische shibori-kom is geïnspireerd door de zen spa en is er in 4 verschillende aromatherapeutische geuren. Ik heb de geur Clarity, een warme patchouli geur met ceder en muskus. De kaars heeft 50 branduren. 

Tips bij geurkaarsen:

  • Knip het lontje altijd een stukje korter. Op deze manier gaat de kaars niet onnodig roken en heb je een meer gecontroleerde vlam.
  • Laat een geurkaars niet te kort branden, zorg dat de volledige oppervlakte vloeibaar is anders blijven er restanten kaars over die je niet meer kunt opbranden.  
  • Wanneer je een geurkaars eerst voor gebruik een tijdje in de koelkast zet, zal de kaars langzamer en gelijkmatiger branden. Verpak de kaars dan wel eerst in folie om te voorkomen dat het lontje vocht gaat vasthouden.
  • Maak de glazen en kommen schoon zodra de kaars volledig is opgebrand en gebruik ze om spulletjes of makeup kwasten in te bewaren. 

Conclusie.

Northern Lights Candles

De geur is heerlijk en lijkt een beetje op de Baobab Platinum geur, alleen dan veel goedkoper! De geur ruik ik op de gehele beneden verdieping en is warm en zacht, ik houd er van.

Bekijk de gehele collectie geurkaarsen van Northern Lights hier. Tot nu toe leveren ze alleen nog binnen de US, maar wanneer je daar bent zou ik zeker eens kijken naar de kaarsen van Northern Lights in plaats van de bekende Yankee Candles. 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

4

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *