Is koffie goed voor je huid?

By Frieda maandag, december 16, 2019 0 , Permalink 0

Wanneer je mij zou vragen wat ik het liefst drink, staat koffie op éénzame hoogte. Thuis drink ik mijn koffie het liefst zwart, dit kan wat mij betreft alleen als de koffie van een goede kwaliteit is. Ons Nespresso apparaat is mijn grote vriend en de Nespresso cups zijn niet aan te slepen. Ik doe niet aan cafeïnevrije koffie, maar buiten de deur drink ik wel graag een cappuccino of een latte macchiato.

Koffie goed voor je huid?

koffie goed voor je huid

Als koffieverslaafde is het voor mij te hopen dat het goed is voor mijn huid, maar is dat ook zo? Wetenschappers hebben aangetoond dat koffie inderdaad goed is voor je huid. Nog beter, dat geldt alleen voor de koffie met cafeïne. 

Vrouwen die regelmatig een koffie drinken, blijken minder last te hebben van rosacea. Dit is een vervelende chronische huidaandoening waarbij je last krijgt roodheid op je wangen, neus, kin en voorhoofd, soms gepaard met bultjes. 

Vaatverwijdende werking
De wetenschappers denken dat het te maken heeft met de vaatverwijdende werking van cafeïne. Dat effect zorgt er dus niet alleen voor dat de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt, maar het is ook nog eens goed voor je huid.

Antioxidanten
Wist je dat koffie meer antioxidanten bevat dan groene thee? Koffie wordt over het algemeen niet echt als gezond bestempeld vanwege de stimulerende cafeïne, maar 3-5 kopjes koffie per dag geeft 60% van je dagelijkse behoefte aan antioxidanten. Antioxidanten bestrijden voortijdige veroudering van de huid door hitte, licht, vervuiling en schadelijke vrije radicalen.

Diabetes type 2
Dan zijn er nog een aantal gezondheidsvoordelen. Vijf koppen koffie per dag schijnt namelijk goed te zijn voor je hart. Maar er is meer voordeel.

Onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam stelden vast dat mensen die rond de zeven kopjes per dag drinken deze vorm van suikerziekte 50 procent minder vaak ontwikkelen dan mensen die geen koffie drinken.

Chloro­geenzuur is één van de vele wonderlijke stofjes in de koffieboon, het vermoeden is dat deze de alvleesklier en de lever beschermt tegen processen die de bloedsuikerhuishouding ontregelen. Het heeft bovendien het vermogen om overtollig ijzer in het lichaam af te voeren.

Hoe drink jij het liefst je koffie?

XO Frieda

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *