Het leven wordt duurder, 3 spaartips 2022

By Frieda woensdag, mei 18, 2022 0 , , , , Permalink 0

In korte tijd is het leven een stuk duurder geworden. Boodschappen zijn duurder, aan de pomp werd je in Nederland al niet heel vrolijk en nu nog minder en de energiekosten zijn historisch hoog. Onze energieleverancier viel om en dan ben je de klos. Dan word je ondergebracht bij een andere leverancier en ga je ineens meer dan het dubbele betalen. Omdat er een elektrische auto wordt gereden was het verstandig om met deze energieprijzen zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Dan komt het besef, geld maakt geld. Want wat als je geen spaarpotje hebt om je dak vol te leggen met zonnepanelen? Dan ben je dus overgeleverd aan het hoge bedrag wat je energiemaatschappij iedere maand incasseert. De inflatie in Nederland is torenhoog, daarom een blog over 3 spaartips 2022.

3 Spaartips 2022

In de coronatijd hebben veel mensen kunnen sparen omdat een dagje weg, uiteten of op vakantie even niet kon. Sparen op je spaarrekening brengt je niet veel nu de rente 0,00% is, maar hoe spaar je dan wel verstandig? 

  1. Vergelijk spaarrekeningen en rentetarieven. Je wilt natuurlijk sparen met de hoogste spaarrente. Wanneer je deze tarieven gaat vergelijken is het belangrijk dat je de juiste tarieven met elkaar vergelijkt. Vaak weten mensen niet exact wat de actuele spaarrente is op hun spaarrekening, is deze rente wel zo aantrekkelijk op het moment? Wanneer je je geld voor een langere periode kan missen is een deposito misschien wat voor jou. Hier zet je je geld voor een langere tijd weg, maar daar staat wel een hogere rente tegenover. 
  2. Maak een spaarplan. Bereken voor jezelf uit hoeveel je wilt sparen per jaar en wat je maandelijks moet sparen om dit doel te bereiken. Misschien krijg je elk jaar een winstuitkering of een bonus. Samen met bijvoorbeeld je vakantiegeld kan je dit meenemen in je jaarlijkse spaarplan. 
  3. Neem je vaste lasten onder de loep. Waarschijnlijk heb je dit al gedaan nu alles zo duur is geworden. Je wilt van het leven blijven genieten zoals je gewend was en hier geen biertje of wijntje voor hoeven laten staan. Neem je verzekeringen, abonnementen (sportschool, telefoon) en energieleveranciers onder de loep en bekijk waar je nog op kunt besparen. Vaak zijn dit kleinere bedragen die je per maand kunt besparen, maar over een heel jaar genomen is het toch weer leuk meegenomen. 

Voordat je gaat sparen is het verstandig om te gaan kijken welke manier van sparen het beste bij je past. Met welk doel ga je sparen, hoe lang wil je over je spaardoel doen en wanneer heb je je spaargeld nodig? 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.