Geef je een wijn cadeau? Met deze tips koop je een echte voltreffer!

Als verjaardagscadeau, bedankje of als attentie: de echte wijnliefhebber maak je nergens gelukkiger mee dan met een goede fles wijn. Als je een wijn cadeau doet, wil je natuurlijk wel het liefst dat de wijn in smaak valt bij je ontvanger. En dat kan nog best lastig zijn als je iemand niet goed kent. Iedereen heeft immers een compleet eigen smaak. Hoe voorkom je nu dat je de verkeerde wijn koopt? Geef je een wijn cadeau? Met deze tips koop je een echte voltreffer!

 1. Ga niet alleen op het etiket af

  Als je een wijn uitkiest voor jezelf kun je nog wel eens een gokje wagen en op het mooie etiket afgaan. Als de wijn dan eens tegenvalt, is dat niet zo’n ramp. Geef je een wijn aan een ander, dan is het toch wel echt verstandig om van te voren wat informatie op te zoeken over de wijn. Wat zijn de proefnotities, is de wijn bekroond en heeft hij prijzen gewonnen? Een prestigieuze, prijswinnende wijn schept meteen vertrouwen!

 2. Geef een exclusieve wijn

  Als je iemand in het zonnetje wil zetten vanwege een speciale gebeurtenis mag je best een speciale, wat exclusieve wijn geven, toch? Een mooie wat luxere kwaliteitswijn is een elegant en stijlvol cadeau waar je als gever volledig achter kunt staan. Als je weet dat je ontvanger een ervaren wijndrinker is kun je zeker indruk maken met een
  Rhône wijn zoals Chateauneuf du Pape. Deze bekroonde kasteelwijnen zijn van topklasse en staan zeer goed bekend, dus zullen door een doorgewinterde wijnliefhebber absoluut gewaardeerd worden!

 3. Kies voor een wijn die je zelf al kent en lekker vindt

  Als het voor een vriendin is of voor een familielid die misschien een beetje dezelfde smaak heeft als jij, kun je natuurlijk ook jouw lievelingswijn cadeau doen. Zeker als je voorkeur wat betreft wijn niet al te specifiek is. Ben je bijvoorbeeld fan van een lekkere soepele Pinot Noir, of van rioja rode wijn uit Spanje? Dan is de kans groot dat je ontvanger hier ook blij van wordt. Dit zijn namelijk erg vriendelijke, toegankelijke wijnsoorten. Zacht en rond van smaak en makkelijk te drinken en te combineren!

 4. Veilige keuze

  Uiteraard kun je ook gewoon voor de meest veilige keuze gaan, en een allemansvriend kopen. Met een Merlot kun je de plank bijna niet misslaan, en ook de Sauvignon Blanc wijnen maken veel vrienden. Deze soorten zijn niet te zwaar en fruitig en soepel van karakter.

 5. Bubbels

  Tot slot is een mousserende wijn ook erg feestelijk om cadeau te doen, en vaak zeer welkom. Prosecco, Cava of Crémant zijn schitterende mousserende wijnen om te geven. Of – als je budget dat toelaat- kun je natuurlijk ook uitpakken met een prachtige fles Champagne! 

Geef je een wijn cadeau? Veel plezier met geven! XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *