Een luxe keuken voor het hele gezin

Voor velen is de keuken de belangrijkste plek in huis. Hier deel je verhalen met elkaar aan de keukentafel of kookeiland en worden er nieuwe recepten gekookt. Een fijne plek waar gelachen, gegeten en gedronken wordt. Hier kom je samen na een lange dag, het is de plek waar koken en wonen samen komen. Een keuken mag ook zeker luxe elementen bevatten en dat hoeft tegenwoordig helemaal niet zo duur te zijn. Een luxe keuken voor het hele gezin is vaak sneller te realiseren dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Luxe Keuken

Er zijn genoeg luxe keukens van hoge kwaliteit te vinden voor een aantrekkelijke prijs. Voor een luxe uitstraling zijn de materialen en vormgeving heel belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur zwart en de materialen RVS en chroom, deze geven allemaal dat luxe gevoel waardoor jouw keuken een ware eyecatcher wordt in huis. Misschien sta je er nog helemaal blanco in en weet je zelfs nog niet welke stijl van keuken je zou willen. Laat je informeren bij een keukenexpert, zij weten precies welke elementen, apparatuur en stijl voor jouw budget geschikt is. 

Kookeiland

Zelf vind ik keukens met kookeiland een meerwaarde voor je huis, terwijl je kookt ben je namelijk veel meer verbonden met de rest van het gezin en het ziet er natuurlijk prachtig uit. Meestal denkt men dat er veel ruimte nodig is en dat een kookeiland alleen in een grote keuken past. Gelukkig zijn er ook voor kleine keukens oplossingen om een keuken met kookeiland te realiseren. Bedenk wel dat er een ruimte van minimaal een meter rondom het eiland nodig is om fatsoenlijk lades en kastjes open te kunnen doen. Het zou kunnen dat het daarom een idee is om de keukentafel op te geven en een kookeiland met bar te plaatsen. Ook is een schiereiland een optie wanneer de ruimte in de keuken niet groot is. Bij een schiereiland grenst er één kant van het eiland aan het keukenblok en staat het eiland dus niet helemaal los in de ruimte. Het geeft een speels effect en het grote voordeel is dat je er veel werkruimte mee creëert. 

Keukenstijl

Het kiezen van een keukenstijl is best wel een uitdaging. Tenslotte is het de bedoeling dat je jaren met deze keuken zal gaan doen. Ga je voor een landelijke keuken of neig je juist meer naar modern? Hout is een prachtig materiaal om te gebruiken in de keuken en is ook heel mooi te combineren met andere materialen. Luxe materialen en strakke lijnen brengen weer meer rust in huis. Het is maar net waar je van houdt en wat bij de rest van de inrichting van je huis past. Zoals ik al zei, laat je goed informeren, vaak kan er meer dan je denkt en wie weet verrast het je nog welke keukenstijl het uiteindelijk is geworden.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *