Eau de parfum van Zeeman binnen een dag uitverkocht

Een exclusief luchtje voor € 4,99 hoe goed en lekker kan dat zijn? Zeeman ging de uitdaging aan en ontwikkelde een eau de parfum op basis van 20% parfumolie, net als bij dure merken en met exclusieve ingrediënten. Dat bleek een grote hit. Lucht’ was zowel in de webshop als in de winkels binnen een paar uur uitverkocht.

Zeeman Eau de parfum

Door omstandigheden konden mijn lieve vriendin Claudia en ik niet aanwezig zijn op de lancering in Amsterdam en kregen wij de twee parfums thuis gestuurd. Ik vind de flesjes heel mooi, simpel en chique, ze doen mij denken aan de flesjes van Chanel.

Over ‘Lucht’ van Zeeman.

Zeeman LuchtBij Zeeman verbaasde men zich al langer over de hoge prijzen die voor een flesje parfum worden betaald. Is dat nou nodig? En waar betaal je dan precies voor? Om daar achter te komen ontwikkelde Zeeman een eigen eau de parfum met de naam Lucht. De uitdaging: hoe maak je een echte topgeur voor de laagst mogelijke prijs?

Samen met bekende parfumeurs.

Zeeman Lucht
Zeeman heeft de eau de parfum direct bij de bron laten maken. Net zoals ze dat doen met hun kleding, want zo houd je de prijzen laag. En omdat Zeeman zelf nog nooit een eau de parfum had gemaakt, werden bekende parfumeurs gevraagd om te helpen. Samen met deze echte ‘neuzen’ zijn er twee echte eau de parfums ontwikkeld op basis van 20% parfumolie en verschillende exclusieve ingrediënten. Twee unisex topgeuren die, zoals een echt eau de parfum betaamt, vrijkomen in drie verschillende lagen. Wanneer je de eau de parfum net op je huid draagt, is de geur anders dan een paar uur later.

Dure geuren gebruiken dure verleiding.

Bij de geuren van bekende merken wordt het grootste deel van de verkoopprijs bepaald door de kosten van verleiding. De ontwikkeling van een uniek flesje en de kosten van beroemde filmsterren of fotomodellen, dure foto- en filmproducties. Maar ook de verkoop via meerdere tussenschakels zorgt voor een hogere prijs. Dat is nu door Zeeman allemaal weggelaten.

Eenvoudige marketing, eenvoudige verpakking.

Lucht is zo goedkoop omdat Zeeman de marketing en de verpakking zo eenvoudig mogelijk heeft gehouden, er geen tussenschakels zijn en er maar weinig marge wordt berekend. De kosten zitten in de ontwikkeling van het parfum samen met parfumeurs, de 20% parfumolie, het gebruik van exclusieve ingrediënten, het vullen van de flesjes en de logistiek. Daarom kost Lucht’ (zonder verleiding) maar € 4,99 en zijn luchtjes van bekende merken vaak € 90,00 of meer. 

Van Turennout: ‘Door het succes van eerdere campagnes, zoals de trouwjurk en onze sneakers, weten we dat een spraakmakend product heel wat mensen in beweging kan brengen. Natuurlijk hoopten we dat succes nu weer te evenaren. We hebben daar dan ook groot op ingekocht, maar door dit enorme succes zijn we toch verrast. We zijn helemaal blij door het enthousiasme van onze klanten en ontzettend trots dat Lucht zo positief ontvangen is.’

De campagne loopt niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Spanje en Duitsland: ‘We zien dat ons eau de parfum in België ook heel positief ontvangen is en goed wordt verkocht, ’aldus Van Turennout. ‘Ons doel is om nu ook de Fransen, Spanjaarden en Duitsers bekend te maken met onze eigenzinnige acties.’

De Geuren 

Zeeman Lucht

Ik vind het heel moeilijk om te kiezen welke ik nu lekkerder vind ruiken. Ik denk het flesje met de gele kleur, deze is net wat zwaarder en daar houd ik van. De blauwe is weer wat frisser en doet mij denken aan Abercrombie & Fitch Fierce voor mannen, een topgeur. 

De geur komt vrij in 3 lagen en dit zijn de ingrediënten die je ruikt:

Geel:

Eerste laag: topnoten
Ozonic, sinaasappel, neroli.

Tweede laag: hartnoten
Jasmijn, zwarte peper.

Derde laag: basisnoten
Vanille, amber, sandelhout,
witte muskus.

Blauw:

Eerste laag: topnoten
Bergamot, citroen, kardemom.

Tweede laag: hartnoten
Jasmijn, rozemarijn, roos, muguet.

Derde laag: basisnoten
Leer, tonka, witte muskus,
vetiver.

De twee verschillende unisex varianten Lucht’ zijn gelukkig weer verkrijgbaar in de Zeeman winkels en de webshop. In alle winkels zijn geurtesters beschikbaar, zodat iedereen zelf kan ruiken.

Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

XO Frieda 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *