De waters van SPA

Een ode aan de magie van het mineraalwater. SPA mineraalwater is van een ongekende puurheid, al generaties lang. Het water kan door iedereen gedronken worden, onbeperkt en op elk moment van de dag. Het geheim? In ruil voor de zorg waarmee SPA haar natuur beschermt, schenkt de natuur mineraalwater met een unieke samenstelling. 

SPA Puur Natuur

De natuurlijke mineraalwaters van SPA komen uit een prachtig, ongerept natuurgebied in de Belgische Venen. Daar zijn alle ingrediënten aanwezig voor het ontstaan van SPA natuurlijk mineraalwater. Elk druppeltje regenwater en ieder sneeuwvlokje sijpelt in een lange ondergrondse reis door verschillende grondlagen; een natuurlijk filter. Het resultaat is een uitzonderlijk zuiver mineraalwater met een laag gehalte aan mineralen zouten. 

Mijn favoriet is van SPA Reine Subtile, en dan de friszoete smaak Raspberry-Apple. Deze werd vorig jaar samen met twee andere smaken geïntroduceerdSPA REINE

 

Met liefde beschermd

Al meer dan 130 jaar beschermt SPA met veel liefde haar ongerepte natuur. Het mineraalwater komt uit één van de grootste beschermde natuurgebieden in Europa. Het is maar liefst 13.177 hectare groot, dat is meer dan 26.000 voetbalvelden. Een paar voorbeelden van de bijzondere bescherming:

  • Elke vorm van industriële- of landbouwactiviteit in de omgeving van de bronnen is verboden.
  • Er mogen geen pesticiden of meststoffen worden gebruikt.
  • In de winter wordt er op de wegen in de omgeving van Spa zand gestrooid in plaats van zout, zodat de waterbronnen zuiver blijven.
  • De diversiteit in de bossen van Spa wordt nauwlettend in de gaten gehouden, er wordt gezorgd voor een evenwicht tussen loof- en naaldbomen. 
  • Het bosbeheer gebeurt uitsluitend met machines die draaien op biologisch afbreekbare olie.

Mineraalwater, bron van zuiverheid

  • De mineraalwaters van SPA zijn 100% natuurzuiver.
  • Het bottelen gebeurt bij de bron, om de zuiverheid van het water te garanderen.
  • De bron is beschermd tegen elk risico op vervuiling.
  • De samenstelling van natuurlijk mineraalwater is stabiel in de tijd. Zo drinken toekomstige generaties hetzelfde SPA mineraalwater als wij nu.
  • Mineraalwater ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling.

400.000 bijen

In het beschermde natuurgebied van Spa zijn verschillende bijenkorven geplaatst om de kwaliteit van de natuur en de biodiversiteit te meten. Bijen zijn immers de gatekeepers van onze natuur en de beste graadmeter voor de kwaliteit ervan. Wat blijkt? De biodiversiteit in het gebied van Spa is erg groot (dubbel zo groot als in landbouwgebieden), er zijn geen verontreinigende stoffen aanwezig (ongeveer 500 parameters getest) en de bijenpopulatie is gezond en sterk gegroeid: van 160.000 naar 400.000 bijen!

Top Trio

Drie unieke mineraalwaters, ieder met een eigen karakter.

SPA REINE – de koningin onder de waters. Dankt haar naam aan koningin Marie-Henriëtte, zij had een buitenverblijf in Spa en had een voorliefde voor dit mineraalwater. Het zuiver water is mineraalarm, hierdoor is het geschikt voor het bereiden van babyvoeding en past het binnen zoutarme diëten. SPA Reine maakt een ondergrondse reis van twee tot drie jaar. 

SPA FINESSE – natuurlijk lichtbruisend. Een geschenk uit de natuur, het is namelijk van nature lichtbruisend. De lichte bubbels ontstaan doordat het water, na een tocht van maar liefst 50 jaar, op 600 meter diepte in aanraking komt met carbonaathoudende rotsen die meer dan 1,5 miljoen jaar oud zijn.

SPA INTENSE – krachtige dorstlesser. Dit water neemt tijdens de ondergrondse reis van drie tot 5 jaar nauwelijks mineralen op en is dan ook zeer laag gemineraliseerd. Aan SPA Intense wordt tijdens het bottelen koolzuur toegevoegd. De krachtige bubbels versterken het dorstlessende effect. 

Ecosysteem

SPAIn maart kreeg ik dit mooie ecosysteem cadeau van SPA. Elke regendruppel en iedere sneeuwvlok wordt gezuiverd door de unieke natuur. Hiervoor zijn vier lagen, veenmos, turf, zand en vuursteen klei verantwoordelijk. Deze vind ik terug in mijn mini-ecosysteem. Het ecosysteem onderhoudt zichzelf, de plantjes hebben dus geen water nodig.  

Kijk voor meer informatie en alle producten op Spa.nl.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *