De voordelen van collageen

Wanneer je het over collageen hebt denkt men in eerste instantie waarschijnlijk aan een strakkere huid, maar de voordelen van collageen zijn groot en gaan verder dan alleen een jeugdige uitstraling. Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en is verantwoordelijk voor een jeugdige en stevige huid, sterke nagels en gezond haar, maar daarnaast versterkt collageen ook je botten, gewrichten, pezen, bloedvaten en organen.

Wanneer we jong zijn produceert ons lichaam voldoende collageen, helaas loopt deze aanmaak met je 25e levensjaar al terug en vanaf je 40e levensjaar gaat deze afname nog sneller. Hier spelen natuurlijk ook een aantal factoren een grote rol zoals je genen, voeding, of je rookt en/of drinkt, en of je huid veel wordt blootgesteld aan de zon. 

Collageen poeder

Orangefit Collageen

Het innemen van collageen is een ware trend, want wie wil er nu niet op zijn of haar best uitzien. Het is één van de  essentiële bouwsteen in je lichaam dat helpt je bindweefsel te versterken en opnieuw op te bouwen. Gelukkig is inname van collageen heel makkelijk, vooral collageen poeder is handig. Dit poeder voeg je gemakkelijk toe aan bijvoorbeeld smoothies, thee of yoghurt en kan je op ieder moment van de dag innemen.

De werking van collageen

Je huid bestaat uit verschillende lagen. Eerst heb je de opperhuid, dit is de laag die een natuurlijke bescherming beidt tegen uv-stralen, schimmels en bacteriën. De volgende laag is de lederhuid, in deze laag zit je bindweefsel en  deze laag zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ons bindweefsel bestaat voor 70% uit collageen. Voor de vorming van collageen is ook de inname van Vitamine C heel belangrijk. Vitamine C is verantwoordelijk voor de sterkte van collageen en de aanmaak daarvan. 

Ik gebruik dagelijks collageen en dat heeft echt een verschil gemaakt in mijn huid en haar, collageen van binnenuit zorgt voor een stevige en soepele huid. Voor mij is het de belangrijkste stap in mijn huidverzorgingsroutine en ik sla geen dag over. Je huid alleen maar aan de buitenkant verzorgen is zonde, de producten die je op je huid aanbrengt hebben een goed opgebouwde huid nodig om maximaal resultaat te kunnen geven. Je huid sterk en gezond maken van binnenuit is de belangrijkste stap naar een mooie en gezonde huid. Wat je nodig hebt is een sterke huidbarrière die beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, een huid die vocht kan vasthouden en natuurlijk een huid die mooi vol is.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *