5 redenen waarom je moet gaan suppen

By Frieda donderdag, april 6, 2023 0 , , , Permalink 0

De zon laat zich steeds meer zien en het begint weer te kriebelen om het water op te gaan. Water heeft een groot aantrekkingskracht, opgegroeid met ouders die vroeger een speedboat hadden waardoor ik op mijn 11e net zo lang zeurde bij mijn vader of ik dan toch eindelijk ook een keer mocht waterskiën. Mijn moeder was not amused toen ze er achter kwam dat mijn vader overstag was gegaan en vond mij veel te jong. Het zit een beetje in ons bloed denk ik. Mijn broertje geeft surfles en dankzij hem heb ik ook een beetje mogen proeven van surfen en suppen. Ontzettend leuk om te doen, samen met mijn zoon surfles gevolgd en ook het suppen gaat ons goed af. Op een sub board staan is het makkelijkst om mee te beginnen en misschien ook wel het meest toegankelijk, 5 redenen waarom je moet gaan suppen.

5 benefits van suppen

Goed voor je mentale gezondheid

Lichaamsbeweging staat erom bekend dat het je mentale gezondheid verbetert. Sporten in de buitenlucht heeft als extra voordeel dat je je vitamine D aanvult, wat ook weer een positief effect heeft op een goede mindset. Suppen doe je in de vrije natuur, denk aan zee, rivieren, meren en grachten. Het is een balanssport waardoor je mentaal tot rust komt, een workout in een mooie omgeving. De omgeving van water, het geluid wanneer je omringd bent met water, geeft rust en laat je lichaam ontspannen. 

Lage impact op je gewrichten

Met hardlopen bijvoorbeeld leg je een enorme belasting op je knieën. Suppen is eigenlijk een soort fitnessoefening waarbij je geen gewrichten belast. 

Complete workout

Wist je dat je tijdens het suppen meer dan 95% van je spieren gebruikt? Houd er dus rekening mee dat je de dag na het staan op een sup board je overal spierpijn kunt voelen. Met je armen beweeg je jezelf door het water met behulp van peddels, met je benen stuur je bij en met je core bewaar je je balans. Vergevorderde suppers doen zelfs een extra workout of yoga op een sup board. 

Alleen of in groepsverband

De ene keer wil je misschien even heerlijk alleen het water op om je hoofd leeg te maken. De andere keer maak je er een gezellig uitje van met vrienden en familie. 

Suppen kan het hele jaar door

Waarschijnlijk denk je in eerste instantie aan suppen wanneer de zon schijnt en het warm is buiten. Maar met de juiste sup kleding kan je het hele jaar door suppen, denk aan wetsuits en waterschoenen. Op deze manier zorg je ervoor dat je lichaamstemperatuur op pijl blijft. 

Wat nog even goed is om te weten voordat je gaat kijken naar een sup board, is dat er verschillende sup boards zijn. Voor beginnende suppers tot aan suppers die willen racen. Misschien vind je het fijn dat je een combinatie kunt maken met surfen en suppen, ook daar is een speciale sup voor.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen. 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *