Wat zijn de meest voorkomende soorten cosmetische chirurgie?

Alleen al in 2018 voerden chirurgen in de VS 1,8 miljoen cosmetische chirurgische ingrepen uit. Dat is een forse stijging ten opzichte van het aantal ingrepen van vorig jaar.

In 2020 stegen die cijfers nog verder. Dat jaar behoorden ruim een miljoen ingrepen tot de top vier van meest voorkomende vormen van cosmetische chirurgie.

Klaar om meer te weten te komen over deze populaire procedures? Lees dan verder, want deze gids bespreekt ze in meer detail.

Neuscorrectie operatie

Volgens deze gids over neuscorrectiechirurgie door Dr. Engineer kan deze procedure de neus verkleinen of hervormen. Een neuscorrectie kan ervoor zorgen dat een grote of kleine neus meer in verhouding staat tot de rest van het gezicht. Het kan ook een gedeukte neusbrug of overmatig hangen van de neuspunt corrigeren.

Een plastisch chirurg kan ook een neuscorrectie uitvoeren als medisch noodzakelijke procedure. Dit is vaak het geval bij patiënten met een afwijkend septum. Deze aandoening kan het moeilijk maken om te ademen en een persoon vatbaarder maken voor chronische sinusitis.

Omdat het veel toepassingen heeft, is neuscorrectie de meest voorkomende van alle cosmetische chirurgische ingrepen in de VS. Van de 2,3 miljoen procedures die cosmetisch chirurgen in 2020 uitvoerden, waren 352.555 neuscorrecties.

Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie wordt de huid van de oogleden verwijderd. Een cosmetisch chirurg voegt vet toe aan of haalt het uit de oogleden om hun uiterlijk te verbeteren. Het kan ook medisch noodzakelijk zijn als de oogleden voldoende hangen om het zicht te blokkeren.

Ooglidcorrectie was in 2020 de op één na meest voorkomende vorm van cosmetische gezichtschirurgie in de VS. Destijds ondergingen 325.112 patiënten een ooglidcorrectie.

Rhytidectomie

Je kent rhytidectomie waarschijnlijk als face-lift, maar de letterlijke betekenis ervan is ‘rimpelverwijdering’. De term rhytid komt van het Griekse woord “rhytis”, wat rimpel betekent. Ectomie betekent op zijn beurt verwijderen of verwijderen.

Rhytidectomie is echter een verkeerde benaming, omdat het rimpels niet echt verwijdert. In plaats daarvan vermindert het hun uiterlijk door de huid aan beide zijden van het gezicht strak te trekken. Door de strakkere huid krijgt het gezicht zijn jeugdige contouren terug.

Rhytidectomie was in 2020 de op twee na belangrijkste vorm van cosmetische chirurgie in de VS. Dat jaar voerden chirurgen in totaal 234.374 facelift-procedures uit.

Liposuctie

Liposuctie, ook wel lipoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij vetten worden weggezogen. Enkele van de belangrijkste gebieden die het kan behandelen, zijn de buik, dijen, heupen, nek, armen en zelfs de billen. 

Resultaten van liposuctie zijn niet blijvend, omdat vetten zich opnieuw kunnen vormen door een dieet of gebrek aan lichaamsbeweging. Desondanks hebben Amerikaanse chirurgen in 2020 nog steeds 211.067 lipoplastiekoperaties uitgevoerd. Je kunt liposuctie overwegen wanneer je overtollig vet het op specifieke plekken van je lichaam.

Krijg een make-over met de meest voorkomende soorten cosmetische chirurgie

Daar heb je het, je gids over de meest voorkomende soorten cosmetische chirurgie in de VS. Je weet nu ook dat sommige ervan, zoals neuscorrecties of ooglidoperaties, ook medisch noodzakelijk kunnen zijn.

Hoe dan ook, dit zijn veilige procedures die je kunnen helpen je uiterlijk te verbeteren. Zorg ervoor dat je een erkende en ervaren chirurg kiest om voor je te zorgen.

Op zoek naar andere weetjes over gezondheid, schoonheid en levensstijlwijsheid? Kijk dan gerust eens rond op onze site voor meer van dit soort handleidingen!

XO Frieda

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *