Raamdecoratie is de sfeermaker in huis

Praktisch én stijlvol: raamdecoratie hoeft niet saai te zijn. Het dient niet enkel om een ruimte te verduisteren, het kan ook sfeer brengen in je interieur. Vroeger zagen de meeste mensen raambekleding als een noodzakelijk goed. Toch kan het net zoals kaarsen, schilderijen en planten bijdragen aan de stemming in huis. Raamdecoratie is de sfeermaker in huis.

Voor elk wat wils

Tegenwoordig heeft niet elk raam een standaardafmeting. Maak je geen zorgen als dat bij jou het geval is. Met raamdecoratie op maat vind je sowieso een stijlvolle oplossing voor je interieur. Je kan raamdecoratie bestellen in diverse maten, kleuren en materialen.

Ook dakramen, kiepramen en lichtkoepels vallen niet uit de boot. Plisségordijnen en rolgordijnen zijn geschikt voor bijna elk type raam en zijn ideaal voor wie van een strakke uitstraling houdt. Ben je net zoals ik op zoek naar wat meer rust en warmte, dan zijn vouwgordijnen en overgordijnen goede opties. Of kies voor jaloezieën, dan zie je in een oogwenk of de postbode eraan komt met je pakje.

Keuzestress? Je kan gordijnen combineren met andere raamdecoratie voor nog meer controle over de lichtinval en privacy. Bovendien creëer je een speels effect en kan je opteren voor een verrassende kleurencombinatie.

Slaap lekker

Welke gordijnen geschikt zijn, hangt natuurlijk af van de ruimte en de interieurstijl. In de slaapkamer breng je minstens een derde van je leven door. Niet enkel voor een goede nachtrust, maar ook om te ontspannen. Het is dus belangrijk dat je volledig op je gemak bent.

Geschikte raamdecoratie is onmisbaar om warmte en rust in je kamer te brengen. Ben je op zoek naar raambekleding voor de slaapkamer, dan kies je best voor overgordijnen. Ze zijn verduisterend en geven je voldoende privacy, maar ze hebben ook een geluidswerende en isolerende functie. Wie in een drukke straat woont, zal minder last hebben van de rumoerige buurt omdat dergelijke gordijnen het geluid wat dempen.

Bovendien zorgen overgordijnen voor de ideale temperatuur: geen zweetbuien in de zomer en geen koude rillingen in de winter.

In de plooi

Overgordijnen zijn er in verschillende kleuren en stoffen. Velours is populair, maar ook voor een industriële look zijn er geschikte gordijnen. Als je naast overgordijnen ook raamdecoratie wil installeren waarbij je de lichtinval behoudt, kies dan voor inbetween gordijnen. Uitermate geschikt voor de woonkamer of de bureaukamer.

Overgordijnen zijn vaak te verkrijgen in drie plooien: enkele plooi, dubbele plooi, waveplooi. Die eerste is de strakkere optie, de dubbele plooi heeft iets meer body. De durvers zullen gaan voor de waveplooi die een moderne look uitstraalt.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *