Lancering Be Kind to Your Skin

Laatst was ik bij de lancering van “Be Kind to Your Skin”, gehouden in het prachtige The Hoxton hotel in Amsterdam. Het doel van deze lancering; hoe je een huidallergie éénvoudig kunt voorkomen!

Het is niet nodig om een allergische reactie te krijgen, als je maar op let wat je allemaal op je huid smeert of in contact laat komen met je huid. Hieronder 4 ingrediënten die de kans op een allergische reactie kunnen vergroten:

 • Parfum. De bekendste boosdoener. Parfum in make-up is gewoon niet nodig en wordt alleen maar gebruikt om de natuurlijke geur van make-up te maskeren. Natuurlijke parfums (bijvoorbeeld lavendel) kunnen ook een allergische reactie geven.
 • Colofonium. Bestaat uit verschillende zuurhoudende harsen uit bomen. Het wordt gebruikt als lijm in veel soorten producten en in make-up zoals oogschaduw, poederfunderingen en blush.
 • Chroom. Er zijn verschillende soorten chroom. In cosmetica is het enige type dat wordt gevonden Chrome 3, dit is een natuurlijk ingrediënt en komt van nature voor in verschillende soorten voedsel. Het dringt niet door in de huid en veroorzaakt geen allergie. Chrome 6 is een ander verhaal, dit wordt gebruikt in sieraden en lederwaren. Dit type kan in de huid dringen en een huidallergie veroorzaken.
 • Minerale oliën. Bij eczeem of een extreem droge huid kan een minerale olie juist verlichting geven omdat het uitdrogen voorkomt. Maar een minerale olie op je lippen smeren is geen goed idee. Minerale oliën zijn giftig als we er genoeg van doorslikken.

Your skin is your biggest organ. Be kind to it.

 

AllergyCertified

Ewa Daniél en Lene Stiil founders AllergyCertified

Ewa Daniél (Toxicoloog) en Lene Stiil (CEO)  founders AllergyCertified. Deze 2 power vrouwen weten alles over huidallergie en over ingrediënten die verwerkt zijn in onze cosmetica. AllergyCertified is het internationale allergielabel. Zij maken risicobeoordelingen van cosmetische producten, zodat je huidvriendelijk kunt kiezen.

Nieuwe cijfers tonen aan dat één op de vijf persoon allergisch is voor één of meer ingrediënten. Daarmee is huidallergie een van de meest voorkomende chronische ziekten in Europa. Helaas praten slechts zeer weinig mensen hierover en nog minder beseffen dat je vrij gemakkelijk de ontwikkeling van huidallergie kunt voorkomen. Dit is iets wat de internationale certificeringsorganisatie AllergyCertified wil veranderen.

‘We weten dat huidallergie een negatief effect heeft op de kwaliteit van leven. En we weten dat er zeer weinig aandacht is voor huidallergie. Daarom lanceren wij onze 2019-campagne Be Kind to Your Skin in Nederland’ zegt toxicoloog en mede-oprichter van AllergyCertified Ewa Daniél. ‘Ik werk al ruim 15 jaar met huidallergie en nog steeds begrijp ik niet waarom mensen niet meer aandacht besteden aan wat ze op hun huid aanbrengen. Onze huid is immers ons grootste orgaan. Waarom gebruik je dagelijks, gedurende vele jaren, een lotion of gezichtscrème die het potentieel heeft om je een chronische ziekte te geven, wanneer je de mogelijkheid hebt om een huidvriendelijk leven te leven?’

De cijfers over huidallergie veranderen jaar na jaar. Ewa Daniél vervolgt:

‘Twintig jaar geleden noemden we parfumallergie een oude vrouwen ziekte, omdat het oudere vrouwen waren die allergisch werden voor parfum nadat ze dit jarenlang hadden gebruikt. Vandaag we noemen het parfumallergie omdat iedereen – zelfs kinderen vanaf de leeftijd van 3 en ouder – een allergie ontwikkelen voor parfum. Dit is absoluut geen goed nieuws en er is absoluut geen reden waarom een kind allergisch voor parfum zou moeten worden. Het enige dat ouders moeten doen is stoppen met het gebruik van producten met parfum. Please!

AllergyCertified is opgericht in Denemarken en een aantal jaren geleden in Nederland begonnen met de certificering van cosmetica. Nederlandse cosmeticamerken als Drs. Leenarts, Squalan, Aurora SkinCare, AT14, Sara Rosalie en luiers van Albert Heijn en Etos zijn inmiddels gecertificeerd. Wereldwijd heeft AllergyCertified meer dan 1000 producten gecertificeerd en is net begonnen met het certificeren van nieuwe productgroepen zoals speelgoed en kleding.

Kortingsacties

De Be Kind to Your Skin campagne zal de hele maand september lopen. Hieronder vind je overzicht van alle in Nederland verkrijgbare merken die AllergyCertified zijn plus hun kortingsacties voor de maand september om Be Kind to Your Skin te ondersteunen.

 • AT14 verkrijgbaar bij dermatologie-winkel.nl en bij ziekenhuis apotheken.
 • Aurora Dionis verkrijgbaar bij auroradionis.com.
 • Derma verkrijgbaar bij Etos en bij purenordic.nl #bekindtoyourskin geeft 20% korting in september op purenordic.nl.
 • Dr. Leenarts verkrijgbaar bij Etos en bij drleenarts.com.
 • Ivy Aia  verkrijgbaar bij Normal winkels.
 • Lillydoo verkrijgbaar bij lillydoo.com/nl.
 • Neutral verkrijgbaar bij Albert Heijn en Etos.
 • OrganiCup verkrijgbaar bij Etos, Kruidvat en bij bol.com.
 • Sara Rosalie verkrijgbaar bij gathershop.nl, posie.nl, sararosalie.nl code ‘bekindtoyourskin’ geeft 20% korting van 16 t/m 30 september op de nieuwe Eye Balm (50ml) op sararosalie.nl.
 • Squalan kijk voor verkooppunten: squalan.com/stores code ‘bekindtoyourskin’ geeft 20% korting in september op squalan.com (niet geldig in combi met andere acties).
 • Urtekram verkrijgbaar bij Eko Plaza.
 • Luiers van Etos en Albert Heijn.

Voor een volledige lijst van gecertificeerde merken die beschikbaar zijn voor de Nederlandse consument ga je naar: allergycertified.com.

Op mijn Instagram laat ik de prachtige huidvriendelijke producten uit mijn goodiebag zien, uiteraard allemaal AllergyCertified.

XO Frieda 

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *