Fietsweekend Gazelle X Roompot in Eksel (BE)

By Frieda woensdag, juni 26, 2024 0 , Permalink 0

Onlangs was ik uitgenodigd voor een fietsweekend Gazelle X Roompot in Eksel (BE). Roompot Park Eksel is een nieuw, kleinschalig en duurzaam park, gelegen in de groene long van Belgisch Limburg, net over de grens bij Eindhoven. Het plaatsje Eksel is een dorpje in de Belgische provincie Limburg en een deelgemeente van Hechtel-Eksel in de Kempen. Deze bijzondere en bosrijke Belgische omgeving ontdekte we op de nieuwe e-bikes van Gazelle, want Eksel Limburg is namelijk de fietsprovincie van Vlaanderen. 

Roompot Eksel x Gazelle

Het nieuwe park van Roompot ligt in een mooie groene omgeving, hier kom je even helemaal tot rust. De mooie geschakelde witte bungalows zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Wij hadden een 6 persoons bungalow, met een grote keuken en fijne woonkamer. Op het park huur je de nieuwste e-bikes van Gazelle. In de avond hoef je de fietsen niet buiten bij je bungalow te laten staan, er is een opbergruimte voor je fietsen aan de zijkant van je bungalow die op slot kan. Op het park zelf is er ook genoeg te vinden en te doen. Er is een leuk restaurant met groot terras, mini-supermarkt, padel baan en indoor en outdoor speeltuinen voor de kids. 

De omgeving

Hier vind je het grootste avonturenbos van Vlaanderen, het Nationaal Park Bosland. Duizenden hectare topnatuur dat zestien natuurgebieden bundelt, ieder met hun eigen karakter. Niet alleen bos, maar ook landduinen, miniwoestijn, blauwe meertjes, heide en graslanden. 

Fietsen door de Bomen

In het Bosland fiets je niet alleen onder de bomen, maar ook door de bomen. Midden in het natuurgebied van het Pijnven onderga je een fietsbeleving op 10 meter hoogte, 700 meter lang, op een grote cirkelvormige fietsbrug. Op deze manier fiets of wandel je tussen de boomkruinen. 

Roompot Parken

Dit nieuwe park is een aanrader om even helemaal op te laden. Er zijn bungalows van 2 tot 16 personen. De omgeving is prachtig en heel veelzijdig. Als tip wil ik nog meegeven het plaatsje Lommel te bezoeken, dat is meteen een mooie fietsroute vanaf Roompot. 

Ga je liever richting het strand en de zee, bezoek Roompot in Callantsoog. Wil je graag Zuid Limburg bezoeken, dan is Roompot Gulpen een aanrader. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 
0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *