Duurzame gevelbekleding voor een blijvend mooie uitstraling

Geen bedrijfspand, woning of schuur is hetzelfde en met de juiste gevelbekleding krijgt elk gebouw een unieke uitstraling. Op het gebied van gevelbekleding zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Duurzame gevelbekleding voor een blijvend mooie uitstraling van hout, kunststof, steen en metaal. Wil je je woning warmte geven dan is een houten gevelbekleding of een kunststof gevelbekleding met de structuur van hout waarschijnlijk iets voor jou. Het kan ook zijn dat je meer van een robuust uiterlijk houdt, dan is een metalen gevelbekleding meer iets voor jou. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende materialen met elkaar te combineren.

Duurzame gevelbekleding

Hout

Gevelbekleding van hout

Gevelbekleding van hout

Gevelbekleding van hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan je woning of bedrijfspand. Nu denk je misschien dat hout milieubelastend is en heel veel onderhoud nodig heeft, maar gelukkig is het assortiment van gevelbekleding hout tegenwoordig duurzaam en onderhoudsarm. Hout is een betrouwbaar materiaal en door het te verduurzamen is het nog beter bestand tegen vocht en droogte, waardoor je de levensduur verlengt. Wanneer het hout met een beschermende – en decoratieve – laklaag of impregnerende olie is afgewerkt en je de gevel jaarlijks laat reinigen verleng je de levensduur. Het volledig overschilderen van een houten gevel is pas nodig na 8 tot 15 jaar, dit is afhankelijk van het type hout en welke lak er is gebruikt. Door de combinatie van houttype, profiel en afwerking krijgt elk gebouw haar eigen uitstraling. 

Kunststof

gevelbekleding kunststof

Met kunststof gevelbekleding kan je alle kanten op. Je kan kiezen voor gevelbekleding kunststof met een houtlook of je gaat voor trendy kleuren. Het is een bekleding dat kleurvast is maar ook duurzaam en onderhoudsarm. De Dubbel geharde acryl-polyurethaan-harsen geven bescherming tegen weersinvloeden en slijtage. Na 10 jaar ziet de kleur en het materiaal er nog hetzelfde uit, wel is het belangrijk om ieder jaar de kunststof gevelbekleding te laten reinigen voor een blijvend mooi resultaat.

Het is mooi om gevelbekleding te laten combineren met andere materialen, zoals baksteen of ander steendecor. Heel chique is het wanneer je dit ook laat terugkomen in je interieur zodat er een mooie geheel ontstaat tussen binnen en buiten. 

Het gebruik van natuurlijke materialen in de bouw wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan grote maar ook kleine projecten. Gevelbekleding van hout of een houtlook zijn ook erg mooi bij huizen vanwege de warme feel good vibes. Bij een bedrijfspand is het gaaf wanneer de gevelbekleding van kunststof verschillende kleuren bevat, zo creëer je een eigen unieke uitstraling en never a dull moment.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar duurzame en onderhoudsvriendelijke gevelbekleding? Neem dan een kijkje op deze pagina voor alle informatie en verschillende materialen die geschikt zijn. 

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *