De ziekteverzekering voor je beste vriend

Een huisdier geeft veel plezier en liefde maar brengt ook de nodige verantwoording met zich mee. De zorg voor dieren wordt steeds professioneler maar kan ook in de papieren lopen. Vaak zijn er twijfels om een huisdier te verzekeren omdat deze bijvoorbeeld nooit ziek is, totdat er wel een ongelukje gebeurt of je huisdier wordt ineens ziek. Dan kunnen de kosten fors oplopen. Iedereen wil het beste voor zijn huisdier en door het dier te verzekeren kom je niet voor verrassingen te staan. FIGO Pet Insurance is de ziekteverzekering voor je beste vriend. Een verzekering voor je huisdier(en) die duidelijk en eenvoudig is, maar die ook aansluit op jouw alledaagse wensen en levensstijl. 

FIGO

FIGO is niet alleen ontworpen voor huisdieren maar ook voor hun baasjes. Jouw beste vriend krijgt de zorg die hij verdient en jij als baasje komt niet voor nare financiële verrassingen te staan. De kernwaarden van FIGO zijn simpel, transparant en flexibel. FIGO is geboren uit passie, met liefde voor dieren en opgericht door baasjes die geen huisdierenverzekering konden vinden die bij hun verschillende levensstijlen past. 

Kosten

Zelf heb ik een hond en een kat, vooral een hond maakt een groot deel uit van een gezin. Het is het trouwste huisdier dat er is. Maar wat kost een hond gemiddeld? Per maand ga je qua voeding al snel richting de honderd euro. Per jaar moet je denken aan nog eens duizend euro voor inentingen, ontvlooien, ontwormen en andere medicatie. Maar ook opvang wanneer je op vakantie gaat en ongeveer twee keer per jaar de trimmer. Wanneer je een hond aanschaft of uit het asiel haalt, denk je niet meteen aan ziektes of andere nare dingen die je hond kan overkomen. Je hoopt op een gezond en lang leven, maar helaas is dat natuurlijk niet altijd de werkelijkheid.

Inmiddels heb ik mijn derde Berner Sennenhond, de vorige twee zijn beiden overleden aan kanker, helaas iets wat veel voorkomt bij dit ras. Wanneer je met je dier naar de dierenarts gaat wil je op dat moment de beste zorg, maar daar hangt een prijskaartje aan. Hoe fijn is het dan wanneer je een hondenverzekering hebt afgesloten zodat je je hond alle zorg kan geven zonder over de rekening na te hoeven denken. Ook een behandeling voor kanker is iets dat je kunt meenemen in je verzekering op maat. Daarnaast kun je denken aan gebitsbehandelingen en de noodzakelijke medische behandelingen zoals castratie en sterilisatie. 

Bereken je premie

Op de website van FIGO kun je je premie laten berekenen. Via een stappenplan geef je aan om wat voor een soort huisdier het gaat, eventueel welk ras en de geboortedatum. Daarna bepaal je zelf hoeveel vergoedingspercentage je wilt ontvangen per factuur. En no worries, FIGO vindt dat dieren van alle leeftijden recht hebben op betaalbare zorg.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *