Van krachttraining tot ontspannen wandelen, hoe word jij fit deze zomer?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om je klaar te maken voor bikini’s, korte broeken en  het strand. Maar als je de wintermaanden hebt doorgebracht met Netflixen en comfort food, ben je daar misschien nog niet helemaal klaar voor. Gelukkig zijn er tal van leuke sportactiviteiten die je helpen om je weer in shape te komen. Van krachttraining tot ontspannen wandelen, hoe word jij fit deze zomer?

Wandelen en ontspannen

Wandelen is toegankelijk voor iedereen. Je hebt er niets voor nodig en het is een prima manier om na een lange tijd van niets doen opnieuw in beweging te komen. Wandelen op een stevig tempo is een cardiovasculaire workout die niet moet onderdoen voor cardio in de gym. Zelfs een natuurwandeling op sandalen dames of wandelingen in het park op je joggers, het is allemaal topsport verpakt in ontspanning!

Krachttraining

Krachttraining is geweldig om je klaar te stomen voor de zomer. Train met gewichten, machines of alleen met je eigen lichaamsgewicht. Het versterkt niet alleen je spieren, het helpt ook je metabolisme te verhogen, waardoor je meer calorieën verbrandt, zelfs in rust. Een professionele trainer kan je helpen bij de juiste techniek om blessures te voorkomen.

Yoga of padel

Yoga versterkt lichaam en geest. Of je nu 15 of 50 bent, yoga is altijd goed. Online vind je talloze video’s en online lessen om je te helpen aan de slag te gaan. Of je nu een beginner bent of een ervaren yogi, in yoga kan je altijd groeien. Mag het wat pittiger? Padel is een ondertussen razendpopulaire sport. De actieve combinatie van tennis en squash is toegankelijk voor iedereen. Padel is genieten van spel en de buitenlucht in een leuke club met vrienden en terwijl je aan je fitness werkt.

Hardlopen

Nog populairder dan padel? Hardlopen. Het enige wat je nodig hebt om te hardlopen zijn stevige sportschoenen dames of heren. Het fijne aan hardlopen is dat je het overal kan doen.

Onthoud dat het belangrijk is om een sportactiviteit te kiezen die je leuk vindt en die bij je past. Door een activiteit te kiezen die je leuk vindt, ben je gemotiveerd om vol te houden en  behaal je makkelijker je gewenste resultaat: een fit lijf voor de zomer. En vergeet niet, wat het belangrijkste is: het feit dat je beweegt en geniet.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *