Powervrouwen in Beauty – Natascha van Colour&Spice

Vandaag weer een heel leuk interview met een Powervrouw die haar strepen heeft verdient in beauty, dit keer Natascha van Colour&Spice,The Holistic Way of Beauty. Holistisch Beauty Expert Natascha Koningsveld maakt dagelijks vrouwen bewust van hun authentieke schoonheid. Begin dit jaar heeft ze ook een boek uitgebracht, The Beauty Sabbatical, wordt stapelverliefd op het leven. “Dit boek neemt je mee naar binnen, daar waar jouw schoonheid woont. Het is een rustpunt in roerige tijden. De waarheden en de kennis die jou absolute creatieve vrijheid en vertrouwen geven, in jezelf, in anderen en in wat je creëert, liggen klaar om jouw leven dagelijks te verrijken”, aldus Natascha.

Colour&Spice, The Holistic Way of Beauty

Colour&Spice The Holistic Way of Beauty

Frieda – Hoe ziet een werkdag voor jou er uit als oprichter van Colour&Spice – The Holistic Way of Beauty?

Natascha – Ondanks dat mijn werkdagen heel divers zijn sta ik elke ochtend rond 7.00 uur op. Ik pak dan gelijk een kop koffie en mijn tekenspullen om een half uurtje ongeremd te creëren. Ik noem dit mijn Beauty Sabbatical moment. Het is een dagelijkse oefening om uiting te geven aan mijn ideeën en minder streng te zijn voor mijzelf.

Twee keer per week om 8.00 uur ga ik naar de personal trainer, gelukkig is zijn gym op drie minuten afstand van ons huis.

Om 9.00 uur laat ik de hond uit en als ik thuiskom spring ik gelijk onder de douche en doe ik mijn dagelijkse huidverzorgingsritueel. Ik gebruik de Colour&Spice Awakening Face Wash voor een glad huidje, een Uplifting serum als primer en daarover breng ik een Beauty Detox moisturizer aan. Hierin zit een malachiet edelsteen-extract dat werkt als een zuiverend kristal, waardoor mijn huid de hele dag een mooie, gezonde glans heeft. Ik masseer ook altijd mijn lichaam met een body oil in, die ik zelf maak, de Satnam Body Oil. Daarna ontbijt met iets simpels crackertje met een verse groentesap.

Om 10.00 uur heb ik een coach cliënt. Vandaag is dat een vrouw die ik begeleid met de merkbeleving rondom haar nieuwe boek.

Om 12.00 uur ga ik een uurtje lopen met de hond en daarna lunch ik snel met een soepje en een salade.

Om 13.30 uur heb ik een zakelijke afspraak in Amsterdam, waarna ik gelijk boodschappen en een grote bos knalroze tulpen mee neem van de Albert Cuyp markt.

Als ik om 15.30 uur thuiskom dan heb ik nog drie telefonische afspraken m.b.t een productlancering, mijn boek en een nieuwe Colour&Spice therapeut. Hierna geef ik een inspiratie Zoom-sessie voor mijn Colour&Spice holistic beauty therapeuten. Superleuk, ik geniet daar écht zo van. Het zijn allemaal professionals die voor mijn merk en werkwijze hebben gekozen omdat ze van hun reguliere salon naar een holistische praktijk wilden transformeren. Stuk voor stuk dames met mooie ambities.

Om 18.30 uur gaan we eten. Later op de avond werk ik vaak nog een paar uurtjes. Iets doorlezen, uitwerken, schrijven of voorbereiden.

Frieda – Kan je met ons delen waar je rekening mee houdt bij het creëren van producten?

Natascha – Drie decennia geleden was ik een pionier op het gebied van op planten gebaseerde huidverzorging. Als creatief directeur werkte ik met heel veel plezier bij grote, natuurlijke cosmeticamerken. Maar toen ik natuurgeneeskunde ging studeren ontstond het verlangen om natuurzuivere producten te maken onder de € 50,- die zich richten op de vrouw en haar aandachtspunten.

Een praktisch voorbeeld: als het lichaam zijn afvalstoffen niet of onvoldoende afvoert, heeft het daar een goede reden voor. Deze persoon houdt mogelijk zijn eigen ‘onzuiverheden’ vast in de vorm van oude, nog niet verwerkte gevoelens. Onze Beauty Detox producten richt zich met hun actieve werkstoffen zowel op het loslaten van de gevoelens als op de daadwerkelijke drainage door het lichaam.

De behandelingen en de producten die ik creëer zijn gebaseerd op één uitgangspunt: duurzame schoonheid vanuit hart en ziel. Ik geloof niet in een quick fix, maar in een ontdekkingsreis waarmee je je huid van binnenuit heelt en je innerlijke schoonheid bekrachtigt. Bij aanvang van een consult kijk ik niet alleen naar de buitenkant, maar stem ik af op wat iemand fysiek, mentaal en energetisch nodig heeft. Vanuit die integrale benadering ontstond mijn verlangen naar verzorgingsproducten die niet gericht zijn op disbalans, maar op het versterken van de natuurlijke huidherstellende processen.

Terwijl de ontwikkeling van de producten in volle gang was, ontmoette ik een man die voor gerenommeerde huidverzorgingsmerken de wereld afreisde op zoek naar zeldzame ingrediënten en natuurlijke werkstoffen. Hij wilde, voordat hij de overstap naar een andere branche maakte, graag een bijdrage leveren aan een verzorgingslijn die de gezonde glans, uitstraling en stevigheid van de huid op holistische wijze versterkt. Zijn bijdrage is van onschatbare waarde geweest bij het verwezenlijken van mijn huidige productlijn. Door onze samenwerking zijn mijn producten niet gewoon goed, maar werkelijk uniek geworden in hun werking.

Als voorbeeld noem ik het plantje Gotu Kola, dat ook Centella asiatica, tiger herb of Indische waternavel wordt genoemd. Het zit vol alkaloïden en mineralen, die een sterk antibacteriële werking hebben. Gotu Kola repareert de huid en het bindweefsel, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels. Gotu Kola is een adaptogeen, dat wil zeggen dat deze plant hoort bij een categorie geneesplanten met een wel heel bijzondere werking. Ze ondersteunen het aanpassingsvermogen van de mens aan allerlei veranderende omstandigheden, met name stress-situaties. Hoewel adaptogenen in onze westerse kruidengeneeskunde pas sinds kort bekend zijn, is het concept in de traditionele geneeskunde van China en India al langer bekend. Ook zijn alle ingrediënten die ik gebruik veganistisch.

Frieda – Heb je een persoonlijke favoriet onder je eigen producten?

Natascha – De Awakening Face Wash zorgt ervoor dat je huid de hele dag straalt, onder andere dankzij het edelsteenextract Malachiet. Het verfijnt de huidstructuur en de huid wordt er egaler van. Voor veel klanten is het ook een echte essential.

Frieda – Wat vind je het meest uitdagend als ondernemer?

Natascha – Voor jezelf werken betekent vooral: je bedrijf zit altijd in je achterhoofd, waar je ook bent en wat je ook doet. Daar een balans in vinden is voor mij soms een hele uitdaging.

Frieda – Ik voel mij het mooist wanneer…

Natascha – ….ik op reis ben maar ook in het dagelijks leven kan ik mij stapelverliefd op het leven voelen door de schoonheid om mij heen of een mooie ontmoeting.

Frieda – Je hebt een holistische en natuurzuivere beauty lijn, kan je wat meer vertellen over de holistische beauty methode?

Colour&Spice The Holistic Way of Beauty

Natascha – Alles in jou doet er toe. Die zin ademt mijn visie. De Colour&Spice Holistic Beauty Therapy is vanuit deze holistische zienswijze dat alles met elkaar is verbonden – je lichaam met je geest en je gemoedstoestand met je uitstraling – 13 jaar geleden ontstaan. Tijdens de Holistic Beauty Therapy ontdek je als vrouw de samenhang tussen je innerlijk en uiterlijk en leer je wat je wel en niet moet doen om je dagelijks energiek te voelen en er ook zo uit te zien.

Het is pure verwennerij en vernieuwing van hoofd-tot-teen. De zes op maat samengestelde behandelingen, geworteld in de oude tradities van de holistische geneeskunde, bieden een harmonieuze balans tussen nieuwe energie, innerlijke rust en huidverbetering. Holistic Beauty Therapy is niets minder dan een herstel van je hele wezen.

Onderdeel van de Holistic Beauty Therapy is Holistic Facial Reflexology en lichttherapie waarmee de celvernieuwing wordt gestimuleerd en vroegtijdige huidveroudering wordt voorkomen. De magische combinatie van kleuren, kruiden en krachtige werkstoffen voeden je huid, je hart en je ziel. 

Bij Colour&Spice maken we geen indeling in huidtypen. Je huid is het contact tussen je innerlijke wereld en de buitenwereld en daarom is het nauwelijks verrassend dat een verstoord huidbeeld zoals droogheid, overmatige productie van vet of een vroegtijdige huidveroudering niet alleen door lichamelijke, maar ook door emotionele disharmonie kan ontstaan. Al onze gezichtsverzorgingsproducten en behandelingen zijn bedoeld om balans te brengen op mentaal, spiritueel en lichamelijk niveau. Ik vind de combinatie van genieten, coaching, huidverbetering en heilzame behandelingen… magisch.

Met het Holistic Beauty Therapy programma van Colour&Spice kun je je huid en je energie in zes maanden compleet revitaliseren. De  Holistic Beauty Therapy bestaat uit drie onderdelen: zuiveren (beauty detox), voeden (rebalance) en verstevigen (uplifting). Bij elk onderdeel gebruik je gedurende twee maanden een specifiek serum en speciale dagverzorging. Je kunt dit programma zelf thuis doen met de producten en het Beauty Sabbatical boek maar je kunt het ook intensiveren met behandelingen bij een Colour&Spice Holistic Beauty therapeut.   

De eerste stap: Beauty Detox betekent knopen doorhakken en meer ruimte maken voor jezelf. Een eerste stap naar meer vitaliteit en een stralende huid is het opruimen van afvalstoffen. De krachtige ingrediënten uit de Beauty Detox lijn zorgen ervoor dat je huid zich optimaal kan zuiveren en herstellen. Na een periode van twee maanden heeft je huid haar natuurlijke glans en schoonheid terug. 

Tijdens de tweede stap: tijdens de Rebalance fase werk je aan het bouwen van een sterk fundament voor een mooie huid, een energieke uitstraling en zelfliefde. De voedende en opbouwende formule geeft ondersteuning aan de natuurlijke werking van je huid. Bij dagelijks gebruik behoren tekorten en disharmonie van je huid snel tot het verleden. 

De uplifting stap draait om het in de wereld zetten van jouw ware schoonheid. Voor de producten moet je denken aan een rijke formule met een hoge concentratie natuurlijke actieve werkstoffen, plantaardige oliën en heilzame plantenextracten die ervoor zorgen dat je huid er fris en stevig uitziet. Door de voorgaande stappen van Beauty Detox en Rebalance profiteert je huid optimaal van de liftende werking van de Uplifting huidverzorgingsproducten en complementaire behandelingen.

Frieda – Ik heb naast een aantal heerlijke producten van jou ook je boek mogen ontvangen, The Beauty Sabbatical. Kan je daar wat meer over vertellen en waarom dit boek zo onmisbaar is in ons hectische leven?

Colour&Spice The Holistic Way of Beauty

Natascha – Als je lange tijd op je reserve-energie hebt geleefd of je wilt iets nieuws creëren maar je voelt je overweldigd of onzeker, waardoor je niet vooruitkomt dan is mijn boek een must-have. Het nodigt je uit om naar binnen te keren en jouw unieke mix van innerlijke en uiterlijke kwaliteiten te (her)ontdekken. Je gaat tijdens het lezen op een holistische wijze vormgeven aan jouw ‘gift’ het mooiste dat je bij je draagt; de liefde voor jezelf. Dat is ook in je business de sleutel voor succes.

Frieda – Komen er in de toekomst nog meer nieuwe producten bij?

Natascha – Nog steeds als ik nieuwe producten maak, voel ik mij een soort alchemiste. Maar ik maak mijn wondermiddeltjes niet alleen op gevoel: ze zijn ook gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken. Dat vind ik heel belangrijk omdat ik hou van een no-nonsense aanpak, met blijvend resultaat. Maar dat betekent ook dat het maken van een nieuw product veel tijd, geld en energie kost. Ik ben nu ruim een jaar bezig met het formuleren van een liftend oogserum en een zachte beauty balm. Ik hoop deze in het najaar te kunnen lanceren.

Daarnaast heb ik een kleine atelier collectie: handgemaakte geurkaarsen, bloemenzeep en natuurlijke parfum ‘op maat’. Deze verkoop ik op mijn persoonlijke website nataschakoningsveld.com. Hier kan ik mijn inspiratie en mijn liefde voor geuren en kleuren in kwijt.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

 

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *