Mantelzorgwoningen de oplossing voor de toekomst

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving, dat is voor velen van ons de ideale toekomst. Met behulp van naasten kan dit gelukkig heel makkelijk gerealiseerd worden met een mantelzorgwoning. Een zorgwoning, ook wel een seniorenwoning genoemd, is niet altijd gemakkelijk om te vinden en al helemaal niet in de directe omgeving. Een zorgwoning in de vorm van een mantelzorgwoning geeft het gevoel van een thuis, met de zorg van naasten en toch genoeg privacy. Mantelzorgwoningen de oplossing voor de toekomst.

Mantelzorgwoningen op maat

Elke zorgbehoevende heeft andere behoeftes en wensen om prettig te kunnen wonen. Een mantelzorgwoning kan geheel worden gebouwd en aangepast aan de behoefte van de zorgbehoevende. Er is een groot aanbod mantelzorgwoningen voor elk budget, welke allemaal uitbreidingsopties bieden om op deze manier optimaal te kunnen genieten van de woning. Een mantelzorgwoning bouwen die helemaal aansluit op je wensen, op je eigen plekje met de zorg die nodig is.

Opties

Er zijn verschillende modellen mantelzorgwoningen waar je uit kunt kiezen in verschillende prijsklasse. Alle modellen kunnen op maat worden gemaakt en bij het ontwerpen is er een keuze uit talloze keukens, badkamers, vloeren, wanden en houtdecors. Geheel naar wens zijn er daarnaast luxueuze opties die te implementeren zijn, denk aan zonnepanelen, airconditioning en vloerverwarming. 

Wanneer het op bouwen aankomt van de zorgwoning is er een keuze uit drie verschillende opties. De eerste optie is een compleet nieuwe en vaststaande zorgwoning te laten bouwen op het terrein van de hoofdwoning van de mantelzorger. Dit kan eventueel vergunningvrij, maar alleen als de bouw voldoet aan de wetgeving van de betreffende gemeente. Als tweede optie kun je kiezen om een reeds bestaand gebouw te verbouwen zoals bijvoorbeeld het ombouwen van een garage tot mantelzorgwoning. Ook hier zitten voorwaarden aan, zo moet je bijvoorbeeld binnen de grenzen blijven van het huidige bouwwerk. Als laatste en derde optie is er de mobiele woning welke vergunningvrij geplaatst kan worden. De maximale vierkante meters van de zorgwoning is afhankelijk van de grootte van de tuin of het terrein waar de woning geplaatst gaat worden.

Goed om te weten is dat een mantelzorgwoning afgebroken dient te worden wanneer deze niet meer benodigd is.

Mantelzorgwoningen de oplossing voor de toekomst

Een mantelzorgwoning is een goede voorbereiding op de toekomst. Niet alleen geschikt voor ouderen die zorg nodig hebben en zelfstandig willen blijven wonen in een vertrouwde omgeving, maar ook voor kinderen die zorg nodig hebben en op een leeftijd zijn gekomen dat ze ook enige zelfstandigheid willen.

XO Frieda

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen.

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *